Τα είπαν η Γ. Πούλου με τον Ε.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρουσία της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου συνεδρίασε ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς δίνοντας έμφαση στη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, στο έργο της ανάπλασης στον πεζόδρομο της Μπουφίδου και στις οφειλές των εμπόρων προς το Δήμο που μπορούν να ωφεληθούν από συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ. Θανάσης Καλογριάς αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων στην συζήτηση σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε με την δήμαρχο σειρά θεμάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Μεταξύ αυτών ήταν και το ζήτημα που αφορά στον πεζόδρομο και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκεί. Πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος χρόνος για να γίνουν τα έργα προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να τονίσουμε την ανάγκη καλής συνεργασίας ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα όσο πιο νωρίς γίνεται γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτήν τη στιγμή στην αγορά η οποιαδήποτε επιβάρυνση θα εντείνει τα προβλήματα και αν ο τζίρος πέσει και άλλο οι έμποροι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Σε ότι αφορά την εμποροπανήγυρη υπογράμμισε: «Για εμάς από την πλευρά μας μακάρι το παζάρι να μπορούσε να σταματήσει. Αυτό όμως δεν γίνεται, το δεχόμαστε δεδομένου ότι αποφέρει και κάποιους σοβαρούς οικονομικούς πόρους για τον Δήμο. Δεδομένης λοιπόν της κατάστασης εμείς προγραμματίζουμε για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να διοργανώσουμε για πρώτη φορά στην πόλη μας μια «λευκή νύχτα» και κάποιες άλλες δράσεις ώστε και με την συνδρομή του δήμου να έχουμε κάποια ανταποδοτικότητα σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Η Γ. Πούλου σημείωσε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν αρκετά θέματα ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα στην οδό Μπουφίδου και στην εμποροπανήγυρη».

Και συνέχισε: «Το έργο που αφορά στην Μπουφίδου έχει καθυστερήσει, έπρεπε να είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο όταν και η πόλη σχετικά «αδειάζει» ενώ τότε δεν μπλέκουμε και με τις καιρικές συνθήκες. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να ξεκινήσει τέλος Οκτώβρη. Υπάρχει όμως το ζήτημα κατά πόσο θα επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση. Συζητάμε με τον Εμπορικό Σύλλογο να δούμε αν είναι εφικτό το έργο να ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου ή σε διαφορετική περίπτωση θα πάμε για τις 10 Ιανουαρίου, ακριβώς μετά από τις γιορτές με την διάρκεια κατασκευή του έργου να είναι μέχρι την περίοδο του Πάσχα».

Τέλος σε ότι αφορά την καθαριότητα στο παζάρι η κ. Πούλου σημείωσε ότι η δημοτική αρχή και η υπηρεσία καθαριότητας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες του δήμου καθώς και στις αυξημένες ανάγκες της εμποροπανήγυρης με την βοήθεια των όμορων δήμων μελών της ΔΕΠΟΔΑΛ, ενώ σε κάποιες περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένες από την αλλαγή στα δρομολόγια ίσως υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις.

esp2

esp3