Επίσκεψη γερμανών συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Με στόχο την αλληλεγγύη και την ενημέρωση της γερμανικής κοινής γνώμης για την πραγματική εικόνα της Ελλάδας στην περίοδο της κρίσης μια ομάδα γερμανών συνδικαλιστών επισκέφτηκαν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του και βουλευτή Βοιωτίας Γ. Σταθά.

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν, επισκέφτηκαν επίσης το Εργατικό Κέντρο του Περάματος, την καθιστική απεργία των καθαριστριών και τους απεργούς του Μετρό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να οργανώσουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης με έλληνες συναδέλφους τους.

«Είμαστε εδώ μια ομάδα αλληλεγγύης που απαρτίζεται από διάφορα συνδικάτα και όχι μόνο με στόχο να οργανώσουμε ένα δίκτυο και να έρθουμε σε επαφή με συναδέλφους από την Ελλάδα. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Πρώτον να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα , ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα και για ποιον λόγο γίνονται αυτά που γίνονται και δεύτερον να ενημερώσουμε και να δώσουμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Γερμανία αυτήν την εποχή όπου και εκεί τα προβλήματα του λαού είναι μεγάλα», τόνισαν οι εκπρόσωποι της γερμανικής αποστολής.

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση για την διοργάνωση της εκδήλωσης για την 70η επέτειο για την σφαγή του Διστόμου στο Βερολίνο στις 14 Ιουνίου από Γερμανούς ακτιβιστές και συνδικαλιστές. Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν ο Γιάννης Σταθάς και η Χριστίνα Σταμούλη και πολλοί Γερμανοί συνδικαλιστές, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τι συνέβη τότε με στόχο να μην ξεχαστεί το γεγονός, να δικαιωθούν τα θύματα, αλλά και να φτάσουν μέχρι την κυβέρνηση οι πληροφορίες, ώστε να αποδοθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

«Στο Βερολίνο οργανώσαμε μια εκδήλωση για την επέτειο της σφαγής του Διστόμου, μια εκδήλωση τιμής για τα θύματα στο πλαίσιο των ενεργειών για την δικαίωσή τους. Παράλληλα έγινε μια ενημέρωση για να μην ξεχαστούν αυτά τα γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή. Είχαμε καλεσμένους και από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων τον Γιάννη Σταθά και την Χριστίνα Σταμούλη. Στόχος μας ήταν η ευρεία ενημέρωση και να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση της Γερμανίας για την δικαίωση των θυμάτων», σημείωσαν σχετικά.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. και βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή έχει να κάνει με την αλληλεγγύη που έχουμε αναπτύξει με τα Γερμανικά συνδικάτα, και έχει ως στόχο να ενημερωθούν στην Γερμανία για το τι συμβαίνει στην χώρα μας τα χρόνια του μνημονίου αλλά να ενημερωθούμε και εμείς για το τι συμβαίνει στην Γερμανία όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως οι εργαζόμενοι στις μικρές επιχειρήσεις και στο Δημόσιο».
Καταλήγοντας ευχαρίστησε τους Γερμανούς συνδικαλιστές για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει γνώση για το θέμα του φασισμού και του ναζισμού, τι ακριβώς σημαίνει ώστε να μην ξεχαστεί αλλά και να γνωρίζουν όλοι όσοι τον υπηρετούν ότι υπάρχει και το τίμημα των πράξεων τους.