Κ. Ξηρογιάννης: Ποιος φταίει για τον Οργανισμό Κωπαΐδας;

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη έκπληξη, αλλά και ενδιαφέρον παρακολουθώ τις μέρες αυτές, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από το τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής μας με τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό Κωπαίδας.

Διαβάζω την απόφαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2014 του Διοικητικού Συμβουλίου και αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε κανείς να τη σχολιάσει.

Άν δεν γνωρίζαμε ότι από τις αποφάσεις του συγκεκριμένου Συμβουλίου εξαρτάται η οικονομική κατάσταση χιλιάδων νοικοκυριών, θα την προσπερνούσαμε την απόφαση αυτή χαμογελώντας και κουνώντας μελαγχολικά το κεφάλι. Όταν όμως πρόκειται για μια τόσο σοβαρή παρέμβαση στην οικονομία ολόκληρου του Νομού μας δεν είναι δυνατόν  να μη θυμώσει κανείς με τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το Δ.Σ.

Τόσα χρόνια που το Δ.Σ διοικεί τον Οργανισμό και είχε δεχθεί τόσες και τόσες καταγγελίες δεν είχε εντοπίσει τίποτα και τώρα που ουσιαστικά δεν υφίσταται γιατί έχει καταργηθεί με τον πρόσφατο νόμο, είδε ξαφνικά το φώς το  αληθινό και ζητά εισαγγελική παρέμβαση και μάλιστα βρέθηκαν και τα εξιλαστήρια θύματα ο Διευθυντής και οι Υπάλληλοι;

Οι ίδιοι του Δ.Σ δεν έχουν την παραμικρή ευθιξία τουλάχιστον να παραιτηθούν;

Πώς όμως να αποφύγει κανείς να μη σχολιάσει ότι στην επιτροπή που πρόσφατα συγκρότησε, για να προτείνει το καινούργιο σχήμα λειτουργίας του Ο.Κ,  ο νέος Περιφερειάρχης, έχει συμπεριλάβει και άτομα από το προαναφερόμενο Δ.Σ.

Περιμένει αλήθεια πως έχουν τη δυνατότητα αυτοί να προτείνουν σοβαρή βιώσιμη λύση για τη μελλοντική λειτουργία του Οργανισμού;

Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει προσωπική άποψη και άλλοι τους πρότειναν.

Θεωρώ ότι είναι ακόμη καιρός να επανορθώσει.

 

 

Ορχομενός, 11-102014

 

Κ.Ξηρογιάννης

Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ορχομενού

 

Σημείωση: είναι γνωστό στο παρελθόν το ενδιαφέρον μου για τη λειτουργία  του Οργανισμού, φυσικά δεν μου προτάθηκε να συμμετάσχω στην επιτροπή, αλλά και να μου είχε προταθεί για λόγους αρχής δεν θα δεχόμουν.