Χριστουγεννιάτικο Ποντιακό γλέντι “ΜΟΥΧΑΠΕΤ”

Κοινοποίηση στα Social Media
Με πολύ κέφι,μουσική,χορό και με τη συνοδεία λύρας και νταουλιού υποδέχτηκαν οι Πόντιοι του Συλλόγου “Ο Ευκλείδης” στη Λιβαδειά το Πνεύμα των Χριστουγέννων.
Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη στο πρώην καφέ “Νεροτριβή”,στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Λιβαδειά-Χριστούγεννα 2012”,και παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου,το γλέντι άναψε για τα καλά.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριαντάφυλλος Υφαντίδης καλωσόρισε τα μέλη,ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και μέσα στο πνεύμα των δύσκολων ημερών που ζούμε παρακίνησε τους συμπολίτες μας για προσφορά και βοήθεια προς τους αδύναμους ,με  την ελπίδα για καλύτερες μέρες.Εξήγησε την σημασία της συγκέντρωσης “Μουχαπέτ”,που στην Ποντιακή διάλεκτο σημαίνει συνάθροιση,συναπάντημα γνωστών και φίλων με σκοπό τη συζήτηση,το γλέντι και γενικότερα τη σύσφιξη των σχέσεων που περισσότερο απο ποτέ, σήμερα είναι οτι πιο σημαντικό για όλους μας!
Την πολύ όμορφη και επιτυχημένη βραδυά συνόδευσαν με την μουσική τους οι:Νίκος Πετρίδης και Κώστας Φουλίδης.
Την παράσταση έκλεψαν και τα παιδιά του χορευτικού ψάλλοντας τα ποντιακά Χριστουγεννιάτικα κάλλαντα.
Το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Λεβαδέων για την παραχώρηση του χώρου,όλους τους χορηγούς που στάθηκαν στο πλάι μας,παρά την δυσκολία της εποχής,και ιδιαίτερα όλες τις κυρίες-μέλη του Συλλόγου,που με την φαντασία  και την δημιουργικότητά τους πρόσφεραν σε όλους μας τα υπέροχα εδέσματα που παρουσιάστηκαν.
Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για την παρουσία του τον αντιπρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Θηβών “Ο Πόντος”,κ.Χρήστο Γρεασίδη που μαζί με την όμορφη παρέα του και τα ταλαντούχα παιδιά του, Δημήτρη και Θοδωρή και τον Δημήτρη Κουμπέ      εμπλούτισαν το μουσικό πρόγραμμα και ξεσήκωσαν τους καλεσμένους με τις χορευτικές τους φιγούρες.
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον αντιδ/ρχο Κωνσταντίνο Ρούτη,τον Πρόεδρο του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργο Καραμάνη και τον Δ.Σύμβουλο Νίκο Αποστολίδη.Επίσης τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς,τον Πολιτιστικό Μορφωτικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου,τον Σύλλογο Ελικωνίων,το “Γαιτανάκι,τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς,τον Πιστωτικό Συνεταιρισμό Βοιωτίας.
Ευχόμαστε σε όλο το κόσμο Χαρούμενες και Ειρηνικές Γιορτές με αισιοδοξία και υγεία.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Το Δ.Σ.