Ένα υπέροχο «Μουσικό περπάτημα» στη Λιβαδειά από το Παράρτημα της ΕΑΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου στέφθηκε το πρωτόγνωρο «Μουσικό περπάτημα» στο ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς που διοργάνωσε το παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του πρότυπου Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου που θα γίνουν στις 19 Οκτωβρίου.

Η πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή φανερά ικανοποιημένη από την στήριξη της τοπικής κοινωνίας που έχει αγκαλιάσει την σημαντική προσπάθεια που γίνεται απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης, στους καλλιτέχνες, σε όσους συμμετείχαν και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της, σε όλους κείνους που συνεχώς βρίσκονται στο πλευρό της Αντικαρκινικής και φυσικά σε όλους αυτούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την ολοκλήρωση του Κέντρου Διάγνωσης.

«Σήμερα κάναμε ένα μουσικό περπάτημα, ασκηθήκαμε, διασκεδάσαμε, περπατήσαμε στο ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς. Γεφυρώσαμε το χρόνο, το χθες με το σήμερα, θυμηθήκαμε ιστορίες που σημάδεψαν αυτόν το τόπο, στρέψαμε το βλέμμα μας στο παρελθόν για να το καλοπιάσουμε και να ομορφύνουμε το παρών μας αφού έχουμε την τύχη να ζούμε σε αυτή τη τόσο ωραία πόλη», σημείωσε η κ. Ταπανλή και πρόσθεσε: «Ξεκλειδώσαμε τις καρδιές και κλέψαμε συναισθήματα και αναμνήσεις. Πήραμε και νότες και τις σκορπίσαμε παντού για να ευωδιάσει αυτός το τόπος ο ευλογημένος από άρωμα μουσικής του Μάνου Χατζηδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη. Μουσική τραγουδισμένη από νέους Λιβαδείτες καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στο κάλεσμά μας για να γιορτάσουμε με μουσική χορό και ποίηση την όμορφη πόλη μας. Γιατί όπως είπε ο Μέγας Αλέξανδρος, ότι δεν γιορτάζεται ξεχνιέται από τον κόσμο ή κατ εμέ αποκοιμιέται».

Καταλήγοντας η κ. Ταπανλή κάλεσε όλο τον κόσμο στα εγκαίνια του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης «ενός πρότυπου Κέντρου που απευθύνεται και εξυπηρετεί τον ανασφάλιστο, τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας» που θα γίνουν στις 19 Οκτωβρίου το απόγευμα στην οδό δημάρχου Ανδρεαδάκη 47, όπου στεγάζεται «το σπίτι της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης του πολιτισμού και της ελπίδας».

Η εκκίνηση έγινε από την κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, μετά από πολιτιστικές στάσεις με τραγούδια, χορό, ποίηση και ιστορική ενημέρωση (με πληροφορίες από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας και τη πρόεδρό του Άννα Νικολάου) για κάθε γωνιά του δρόμου το «Μουσικό περπάτημα» έφτασε στην περιοχή της Κρύας ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ στην πλατεία απ΄ όπου και είχαν ξεκινήσει το απόγευμα.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού εισέπραξαν ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, ο Αθανάσιος Βούτσας, η Μαρία Δούκα, και ο Τάκης Σφουντούρης με την ορχήστρα του, εντυπωσίασαν η Βιργινία Παππά με την ερμηνεία της, ο πρόεδρος του ΧΛΟΛ Ανδρέας Κουστούμπας με τον χορό του όπως και το Burn The Floor  της Βιργινίας Μεταξά.

Την μουσική επιμέλεια είχε το Τροφώνιο Ωδείο ενώ η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Αγραφιώτη η συμμετοχή των οποίων ήταν καθοριστική στην επιτυχία της εκδήλωσης

Χορηγοί ήταν το Αλουμίνιον της Ελλάδος, το Επιμελητήριο Βοιωτίας,  το STAR Κεντρικής Ελλάδας και ο Παναγιώτης Γιαχρίτσης.