Συνελήφθησαν 25 άτομα στη Στερεά

Κοινοποίηση στα Social Media

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας 

Επιπλέον δόθηκε βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, καθώς και στην δίωξη της παράνομης μετανάστευσης 

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (1.740) άτομα και (1.526) οχήματα, προσήχθησαν (103) άτομα και βεβαιώθηκαν (447) παραβάσεις 

Επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (04 και 05-10-2014), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επιπλέον δόθηκε βαρύτητα στην δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και γενικότερα την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: 

Ελέγχθηκαν: (1.740) άτομα, εκ των οποίων (1.456) ημεδαποί και (284) αλλοδαποί, καθώς και (1.526) οχήματα.

Προσήχθησαν: (103) άτομα, εκ των οποίων (69) ημεδαποί και (34) αλλοδαποί. 

Συνελήφθησαν: (25) άτομα, εκ των οποίων (14) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

  • (9) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί,  για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • (5) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Επιπλέον ένας εκ των ημεδαπών κατηγορείται και για αντίσταση, απειλή και εξύβριση.
  • (7) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. 

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (447) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • (18) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
  • (422) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
  • (7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων αυτών αποτελεί η συνεχής αστυνομική παρουσία, με σκοπό την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.