Συγκέντρωση – διαμαρτυρία της ΠΑΣΕΒΕ μπροστά στη ΔΟΥ Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Συλλαλητήριο μπροστά στη ΔΟΥ Λιβαδειάς πραγματοποίησε την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η ΠΑΣΕΒΕ διαδηλώνοντας «ενάντια στις απειλές και τις κατασχέσεις για τα χρέη».

Όπως τόνισαν τα μέλη της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ «ένας στους δύο συναδέλφους έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ και μένουν ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους ενώ λιγότερο από το 8% των οφειλετών έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν «2 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν πτώση του τζίρου τους το διάστημα από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014 της τάξης του 20% ενώ από την αρχή της κρίσης έχουν κλείσει 230.000 επιχειρήσεις και σύμφωνα με έρευνες μέχρι το τέλος του έτους τα νέα λουκέτα θα προσεγγίσουν τις 15.000».

Σημείωσαν δε πως μέσα σε αυτή τη κατάσταση το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών έχει ήδη στείλει 100.000 ειδοποιητήρια σε όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ «απειλώντας πως εάν δεν ρυθμίσουν το χρέος τους εντός 20 ημερών θα προβούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς»..

Την ίδια στιγμή «το 60% του τζίρου στο σύνολο όλων των επιχειρηματικών κλάδων έχει περάσει σε πολύ λίγα χέρια… στα μονοπώλια» και «η περιβόητη ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση είναι για πολύ λίγους».

Επίσης δεν παρέλειψαν να χαρακτηρίσουν «ξεπουλημένες» τις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ «που έχουν από χρόνια αποδεχθεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα μας».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΒΕ διέξοδος υπάρχει και «βρίσκεται στην εδραίωση της δικής μας συμμαχίας, της λαϊκής συμμαχίας αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών γυναικών και νεολαίας».

Στα αιτήματα της ΠΑΣΕΒΕ συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ, η αποποινικοποίηση τω χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το πάγωμα των χρεών και η κεφαλαιοποίησή τους χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη, το κούρεμα των χρεών των αυτοαπασχολουμένων προς τις τράπεζες, η μακρόχρονη ρύθμισης με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος, ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας και κατάργηση της φορολογίας 26% από ο πρώτο ευρώ και τους τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

Τέλος ζητά να μη γίνει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας και να γίνει αναστολή κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων και τραπεζικών λογαριασμών.