ΠΕΔ Στερεάς: “Μπλέξαν οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές”

Κοινοποίηση στα Social Media

«Μπλέξαν οι γραμμές μας μπλέξαν οι γραμμές»
Γνωστό Ελληνικό τραγούδι των ΦΑΤΜΕ, τους στίχους του οποίου έχει γράψει ο Νίκος Πορτοκάλογλου και αποδεικνύει, πως ένα μουσικό κομμάτι μπορεί να είναι επίκαιρα πολιτικό και απόλυτα περιγραφικό μιας κατάστασης σήμερα, εν προκειμένω αυτής που επικρατεί στην Στερεά .

Αναλύουμε τα τεκταινόμενα, όπως τουλάχιστον φτάνει στ’ αυτιά μας το έντονο παρασκήνιο που εξυφαίνεται όλο αυτό το διάστημα σε επίπεδο Στερεάς, για την εκλογή του προεδρείου της ΠΕΔ.
Οι όποιες κομματικές καταβολές των εκλεγμένων μελών της Γενικής Συνέλευσης, είτε Δημάρχων, είτε δημοτικών συμβούλων (ως δια μαγείας) δεν υπάρχουν…
«Αυτό πρεσβεύει η αυτοδιοίκηση, έτσι οφείλουν να πράττουν οι ταγοί της»…
Όλοι λοιπόν παρουσιάζονται και θέλουν να είναι «ανεξάρτητοι»…
Ανεξάρτητοι όμως… Συριζογενείς, Πασοκογενείς και Νεοδημακράτες ή Δεξιογενείς, όπως αυτοαποκαλούνται ένθεν κακείθεν, στις μεταξύ τους συζητήσεις.
Με αυτή τη λογική κατεβαίνουν στις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Στερεάς για να πάνε στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και εκεί να βγάλουν τις κομματικές σημαίες για τις επιτελικές θέσεις του Προεδρείου στο δευτεροβάθμιο όργανο, που θα δώσουν εν τέλει μία ακόμη νίκη –«όπλο», ενός ακόμη θεσμού (αυτή τη φορά της αυτοδιοίκησης), στη φαρέτρα των κομματικών επιτελείων, για να τροφοδοτήσουν με την σειρά τους την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση.
Δημοσιεύματα, παραπολιτικά σχόλια, έντονο παρασκήνιο και διαρροές, επισημαίνουν για τη Στερεά, ότι μέχρι στιγμής επικεφαλής ψηφοδελτίων για το προεδρείο της ΠΕΔ Στερεάς φέρονται να είναι οι:
Λουκάς Υπερήφανος Δήμαρχος Ορχομενού, από την πλευρά των ανεξάρτητων νεοδημοκρατών,
Χρήστος Παγώνης Δήμαρχος Χαλκιδέων, από την πλευρά των ανεξάρτητων Πασοκογενών,
και το « μπλόκ» της Γιώτας Πούλου Δημάρχου Λεβαδέων από την πλευρά των ανεξάρτητων Συριζογενών και Νίκου Σταυρογιάννη Δημάρχου Λαμιέων από την πλευρά των ανεξάρτητων δεξιογενών.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι δύο τελευταίοι, αναζητούσαν και βρήκαν πρόσωπο κοινής αποδοχής ικανό να γεφυρώσει το μεταξύ τους πολιτικό «χάσμα», από τους ανεξάρτητους Πασοκογενείς της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα από την αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Θηβαίων, τον Σταμάτη Χαλβατζή.
Επειδή οι συσχετισμοί των «κομματικών στρατών» είναι καταγεγραμμένη στα πρόσφατα ιστορικά δεδομένα της αυτοδιοίκησης στη Στερεά, έχουν αλλάξει και οι όροι του «παιχνιδιού», με την ανεξαρτησία, ως ιδιότητα, ως προνόμιο ή ως πολιτική στάση σε μία εκλογική αναμέτρηση, να μπορεί να «μπλέξει» τις αυστηρές «γραμμές» του παρελθόντος.
Τι επιχειρούν;
Τι μετακίνηση ψήφων της Γενικής Συνέλευσης από τον έναν «ανεξάρτητο» στον άλλο.
Έτσι για να «μπλέξουν» κι οι φωνές.

από http://www.lamiastar.gr/