Γιορτές με δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν καταστηματάρχες της Λιβαδειάς για να δώσουν ένα εορταστικό τόνο στην αγορά αφού όπως τονίζουν η δημοτική αρχή με τον σχεδιασμό που έκανε και την συγκέντρωση όλων των εκδηλώσεων μόνο στην κεντρική πλατεία φαίνεται να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Η ατμόσφαιρα πάντως σήμερα παραμονή Χριστουγέννων στη Λιβαδειά με τον ένα ή το άλλο τρόπο είναι εορταστική. Εκτός από την κεντρική πλατεία ( https://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/wordpress/?p=2519 ) που πραγματοποιούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου και των φορέων και σε άλλες περιοχές της Λιβαδειάς σύλλογοι, ομάδες παιδιών και πολίτες βάζουν την δική τους πολύχρωμη και χαρούμενη πινελιά.

Ο Λογογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς το «Γαϊτανάκι» κάνει τα αδύνατα δυνατά αυτές τις ημέρες για να βρεθεί με τα μέλη του σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της πόλης και να δώσει ένα γιορτινό παρών προσφέροντας χαρά σε παιδιά αλλά και μεγάλους συμβάλλοντας παράλληλα στην κίνηση της αγοράς.

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων ο σύλλογος βρέθηκε στην αρχή του πεζόδρομου όπου μέλη του με χορηγούς τα καταστήματα της περιοχής μοίρασαν δώρα και γλυκίσματα στους διερχόμενους και έψαλαν τα κάλαντα.

«Ο σύλλογός μας αποφάσισε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση σε αυτό το σημείο γιατί Λιβαδειά δεν είναι μόνο η πλατεία. Καταστήματα που αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης έχουν ανάγκη από κίνηση υπάρχουν σε όλη την πόλη. Έτσι λοιπόν τα καταστήματα της περιοχής εδώ συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής με δικά τους χρήματα. Εμείς όλες αυτές τις ημέρες προσπαθούμε να φτιάξουμε το κέφι και να δώσουμε χαρά». Επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Ανέτας. Παράλληλα έκανα γνωστό ότι στο ίδιο σημείο θα βρεθεί ο σύλλογος και την παραμονή της πρωτοχρονιάς ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει και να «ευχηθεί χρόνια πολλά υγεία και ευτυχία» σε όλους «και σε αυτούς που μας αγαπάνε και σε αυτούς που δεν μας θέλουν», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες της περιοχής ευχαρίστησαν τον σύλλογος ενώ εξέφρασαν παράπονα για την αντιμετώπιση που έχουν από τους αρμόδιους.

«Συγχαρητήρια στον σύλλογο που ήρθε εδώ και διοργάνωσε αυτή την όμορφη γιορτή και έδωσε λίγη ζωντάνια και σε αυτή την περιοχή διότι βλέπουμε πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ουδέποτε ασχολήθηκαν οι αρμόδιοι με τις άλλες περιοχές της πόλης εκτός από την Κρύα και την κεντρική πλατεία», τόνισε ο Κώστας Ηλιόπουλος.

Από το σημείο της γιορτής πέρασε η Φιλαρμονική του δήμου Λεβαδέων αλλά και ομάδες νεαρών που έψαλαν με τον δικό τους ξεχωριστό και αυθόρμητο τρόπο τα κάλαντα αποτελώντας μια ευχάριστη έκπληξη.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σύλλογοι και παιδιά τα έψαλαν στις αρχές του τόπου ενώ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της πόλης.