Στα «μαχαίρια» πρώην και νυν αντιδήμαρχοι του δήμου Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Τελείωσε όπως όλα δείχνουν η περίοδος χάριτος για τη νέα δημοτική αρχή Λιβαδειάς από μερίδα αντιπάλων της στις πρόσφατες εκλογές. Άλλοι με δημόσιες καταγγελίες και άλλοι «τινάζοντας» από πάνω τους αρμοδιότητες (όπου τους βολεύει είναι… ακόμα αρμόδιοι και όπου όχι είναι αναρμόδιοι) και αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους το «χάος» που δημιούργησαν.

Σήμερα θα σταθούμε στην πρώτη περίπτωση όπου πρώην αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής καταγγέλλει νυν αντιδήμαρχο.

Για απόκρυψη της αλήθειας, συκοφάντηση της δουλειάς της προηγούμενης δημοτικής αρχής και άστοχες ενέργειες καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βασίλης Τσίνας ως πρώην Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Νίκου Παπαγγελή τον Αντιδήμαρχο της νέας δημοτικής αρχής Γιώργο Κωτσαδάμ.

«Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων, στις 22/9/2014 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κωτσαδάμ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, κατέφυγε στη μέθοδο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αποκρύπτοντας την αλήθεια και απαξιώνοντας με συκοφαντικό τρόπο μια αξιέπαινη δουλειά που έγινε εκ μέρους της υπηρεσίας κατά το διάστημα της θητείας μου ως αντιδήμαρχος.

Έργο που αναγνώρισαν οι δημότες μας αλλά και η Δήμαρχος κ. Πούλου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίνας.

Και συνεχίζει: «Ο κ. Κωτσαδάμ επιβεβαίωσε ότι τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ δεν σκεπάζονται τις τελευταίες 15 ημέρες, με τη δικαιολογία ότι το φορτηγό αυτοκίνητο που η προηγούμενη δημοτική αρχή του παρέδωσε είναι σε ακινησία εξαιτίας μηχανικής βλάβης και αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα του δήμου, με τη δικαιολογία επίσης πως ένα απορριμματοφόρο όχημα βρίσκεται σε ακινησία λόγω μηχανικής βλάβης».

Παράλληλα ο Β. Τσίνας επισημαίνει ότι στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λεβαδέων υπάρχουν εφεδρικά μηχανοκίνητα (4 φορτηγά αυτοκίνητα και 2 απορριμματοφόρα) για τις περιπτώσεις που προκύψουν οι όποιες βλάβες λόγω της επίπονης χρήσης των οχημάτων.

«Οι φθηνές δικαιολογίες για να καλυφθούν προσωπικές αστοχίες, αμέλεια ή λάθη, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν τη μετάθεση των ευθυνών σε άλλους» υπογραμμίζει ο κ. Τσίνας και συμπληρώνει: «Κατανοούμε ότι είναι αρχή και η καλοπιστία επιβάλλει ανοχή στις πρώτες μέρες μιας νέας δημοτικής αρχής, όμως ο κ. Κωτσαδάμ πρέπει να έχει στα υπ’ όψιν του πως στην τομέα της καθαριότητας επιβάλλεται από την πρώτη κιόλας μέρα, σκληρή δουλειά, ευσυνειδησία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων σε αυτή τη δύσκολη αποστολή».

Στη συνέχεια κατηγορεί το νέο Αντιδήμαρχο ότι δεν δέχθηκε την ενημέρωση και την συνεργασία του προκατόχου του.

«Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο, να είχε την ευαισθησία να αποδεχθεί την πρόσκληση μου για ενημέρωση, συνεργασία, συμπαράσταση, που του πρόσφερα απλόχερα. Δυστυχώς, αφού δεν καταδέχτηκε για ένα καλύτερο συντονισμό την πρόσκληση, ακολούθησε τον κατηφορικό δρόμο του αποπροσανατολισμού του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει ο Β. Τσίνας.

Και καταλήγει: «Ελπίζω στο μέλλον να είναι προσεκτικότερος, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του γιατί τελικός κριτής και τιμητής όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά είναι μόνο οι δημότες».