Εξιχνιάσθηκαν κλοπές δίκτυο του Ο.Σ.Ε.

Κοινοποίηση στα Social Media

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα το Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πλήθος κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και φθορών ηλεκτρολογικού υλικού, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 08 έως και 14-09-2014, κατά μήκους του δικτύου του Ο.Σ.Ε. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ROMA, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο τρίτος ηλικίας 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, διότι ο ένας εκ των συνεργών του ήταν γιος του.

Ειδικότερα όπως εξακριβώθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι, κατά την διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, αφαίρεσαν συνολικά (100) μεταλλικές πόρτες από ερμάρια, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από τις περιοχές του Σχηματαρίου, της Θήβας και των Βαγίων, προκαλώντας παράλληλα φθορές στο ηλεκτρολογικό υλικό του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στον Ο.Σ.Ε. από τις ανωτέρω κλοπές και φθορές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (100.000) ευρώ.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.