Ερώτηση ΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Δίνουν μικρές μερίδες φαγητού στους φαντάρους για να καταναλώνουν προιόντα από τα ΚΨΜ;

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ΚΕΝ Θήβας και Αυλώνας σχετικά με την σίτιση των φαντάρων.
Πιο συγκεκριμένα, οι μερίδες είναι ελλιπείς, και δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στις ανάγκες των χιλιάδων φαντάρων που καλούνται να ανταποκριθούν σε μια έντονη και κουραστική εκπαιδευτική διαδικασία.
Στη πρώτη περίπτωση, οι νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν ότι στο ΚΕΝ Θήβας οι μερίδες φαγητού που προσφέρονται είναι μικρές, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ουρά στο Ιδιωτικό ΚΨΜ του οποίου οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές. Μάλιστα, οι νεοσύλλεκτοι όχι μόνο αισθάνονται μεγάλη αγανάκτηση, αλλά συνδέουν άμεσα το γεγονός της ανεπαρκούς σίτισης τους με τη δραστηριότητα του ιδιωτικού ΚΨΜ.
Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο ΚΕΤΘ Αυλώνας, όπου έχει καταγγελθεί ότι υπάρχει οδηγία μη χορήγησης επιπλέον μερίδας φαγητού σε όσους φαντάρους τη ζητούν, σύμφωνα με τις αρνητικές απαντήσεις των φαντάρων που εκτελούν αγγαρεία μαγειρείων. Κατά συνέπεια, μόνο οι φαντάροι που έχουν μια οικονομική δυνατότητα, μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από το ΚΨΜ. Επίσης, ανεπαρκές κρίνεται το πρωινό που προσφέρεται στο ΚΕΤΘ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, μοιράστηκε στους φαντάρους μόνο ένα μελάκι και τσάι για πρωινό.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα υποσιτισμού των φαντάρων τουλάχιστον στα παραπάνω στρατόπεδα για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες;