Στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε το «σήριαλ» της χρήσης του γηπέδου από τον Λεβαδειακό

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων στην πρόσφατη συνεδρίασή του ψήφισε ομόφωνα το θέμα που αφορούσε στην αναμόρφωση προϋπολογισμού του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού, προκειμένου να εντάξει σε αυτόν ποσό που προέκυψε από τη βεβαίωση του 40% των οφειλών που έχει εκτιμήσει ο ΑΠΟΔΗΛ της ΠΑΕ Λεβαδειακός προς στο Δήμο.

Από την συζήτηση αποχώρισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αριστείδης Ρούσσαρης (ως πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός) αφού πρώτα έκανε σχετική παρέμβαση και ζήτησε την αναβολή του θέματος καθώς και οι σύμβουλοι της παράταξής του.

ds20

Ο κ. Ρούσσαρης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη διοίκηση του ΑΠΟΔΗΛ και παράλληλα επέστησε την προσοχή στους δημοτικούς συμβούλους καθώς όπως υποστήριξε με την αόριστη βεβαίωση οφειλών από τον ΑΠΟΔΗΛ της ΠΑΕ προς το Δήμο μπορούν να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο ίδιος έπεσε θύμα «αισχρής συκοφαντίας από τους Τζιχαντιστές του Τσοχατζοπουλισμού».

Μεταξύ άλλων ο Α. Ρούσσρης σημείωσε: «Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η δικαιοσύνη, έρχεται το ΔΣ του ΑΠΟΔΗΛ να καταστήσει εσάς -γιατί εγώ δεν νομιμοποιούμαι να συμμετέχω στη συνεδρίαση-  συνένοχους επικυρώνοντας κάτι παράνομο» και συμπλήρωσε: «Η απόφαση που πήρε ο ΑΠΟΔΗΛ για να είναι νόμιμη θα έπρεπε για όλα τα παιχνίδια να είχα εξειδικευτεί, ποιες είναι οι διαφημίσεις, τα εισιτήρια και οι εισπράξεις. Ο ισχυρισμός ότι είναι κατά προσέγγιση και ότι ο Λεβαδειακός δεν μας έδινε τα στοιχεία είναι αβάσιμος, εδώ πιο πάνω είναι τα δικαστήρια όπου καθημερινά γίνονται ασφαλιστικά μέτρα. Πέρασαν τόσα χρόνια γιατί δεν προσέφυγε ο ΑΠΣΟΔΗ αν ο Λεβαδειακός δεν έδινε τα στοιχεία;».

Επίσης τόνισε πως: «Αν οφείλει ο Λεβαδειακός, γιατί πάνω απ΄ όλα για εμάς προέχει η προστασία του δήμου, το δημόσιο συμφέρον και οι πολίτες της Λιβαδειάς θα πρέπει να εξειδικευτούν ποιες είναι αυτές οι οφειλές απέναντι στο δήμο Όταν δεν έχουν εξειδικευτεί έχουμε δύο αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Τέλος κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να μην πάρουν οποιαδήποτε απόφαση γιατί «καθίστανται συνένοχοι» και πρότεινε την αναβολή του θέματος ώστε «να έρθουν τα στοιχεία συγκεκριμένα για να ληφθούν οι αποφάσεις».

Ωστόσο το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των υπηρεσιών του δήμου αλλά και νομικών ψήφισε ομόφωνα το θέμα.

ds40

«Έδωσε μια νομική εξήγηση ο κ. Ρούσσαρης, υπάρχουν όμως και άλλες νομικές πλευρές και εξηγήσεις. Και ο ΑΠΟΔΗΛ στις ενέργειές του έχει νομική υποστήριξη», είπε η δήμαρχος Γ. Πούλου και πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν θα μπω στη νομική διένεξη. Η λογική των πραγμάτων είναι αυτή που επιβεβαιώνει τις αποφάσεις μας αλλά και η νομική άποψη του κ. Κοτσικώνα δεν ταυτίστηκε με αυτή του κ. Ρούσσαρη. Ακόμα οι υπηρεσίες μας είπαν οτι σωστή ήταν η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΑΠΣΟΔΗ και έπρεπε να βεβαιωθεί το συγκεκριμένο ποσό ως έσοδο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εισπραχθεί αύριο, τα δικαστήρια θα αποφασίσουν σχετικά».

Καταλήγοντας η κ. Πούλου είπε: «Επίσης δε νομίζω ότι είναι σωστό να τρομοκρατούνται οι σύμβουλοι για τις αποφάσεις που παίρνουν και η νομική γλώσσα μερικές φορές θα έλεγα ότι είναι τρομακτική».

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του προέδρου του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργου Καραμάνη ο οποίος αφού παρουσίασε τις ενέργειες του Οργανισμού στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον χειρισμό του προβλήματος απευθυνόμενος στον κ. Ρούσσαρη υπογράμμισε: «Του επιστρέφω τα περί τρομοκρατίας και όσα είπε για ψευτιές.  Θα μπορούσα να πω απλά ότι ήταν ωραίο το παραμύθι του αλλά δεν είχε δράκο».

ds30

Για την ανάγκη οριστικής λύσης μίλησαν και οι επικεφαλής της ελάσσονος  μειοψηφίας.

«Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί λύση και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Όσο το πρόβλημα δεν λύνεται νομίζω ότι δεν μπορεί ο Λεβαδειακός να αγωνίζεται στο δημοτικό στάδιο. Με λύσεις σαν αυτή του προηγούμενου αγώνα που έδωσε ο Περιφερειάρχης τη τελευταία στιγμή όχι απλά υπερβαίνοντας των εξουσιών του αλλά καταπατώντας κάθε διαδικασία νομίζω ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε ο Νώντας Κοτσικώνας.

«Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για ένα θέμα που έπρεπε να είχε λύσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν είναι δυνατόν για 4 χρόνια να μένει το πρόβλημα στο συρτάρι. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί, η δημοτική αρχή ας καλέσει τον περιφερειάρχη που υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, την Αντιπεριφερειάρχη και με τον πρόεδρο του ΑΠΟΔΗ και τον Λεβαδειακό να κάτσουν σε ένα τραπέζι και με συναίνεση να λύσουν το πρόβλημα, τόσο απλά», είπε ο Γιώργος Ζιώγας.

Ο Αλέκος Καρκάνας δήλωσε σχετικά: «Η δήμαρχος στο θέμα του Λεβαδειακού έκανε ένα πού σοβαρό σφάλμα, έχασε έναν πολύ μεγάλο άσσο, το άσο του διαλόγου με τον Λεβαδειακό. Αρκέστηκε στη διαμάχη με την Περιφέρεια με τις δημόσιες δηλώσεις και τώρα βλέπω ότι είναι πολύ δύσκολα διότι εκτιμώ πως θα περάσει πολύς καιρός για να μπορέσουν ήρεμα να ξανακουβεντιάσουν το θέμα αυτό».

ds50