Τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη καταγγέλλουν αγρότες του Ορχομενού

Κοινοποίηση στα Social Media

Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά καταγγέλλουν με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη για την Κωπαΐδα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρομαγούλας Ορχομενού.

«Με την αρχή της νέα του θητείας ως περιφερειάρχης ο κ. Μπακογιάννης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του καθώς  και του τρόπου που επιθυμεί να διοικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», αναφέρουν σε καταγγελία τους και προσθέτουν: «Μας φανέρωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο πιο είναι το νέο ήθος και ο νέος συναινετικός τρόπος διοίκησης της Περιφέρειας που υποσχόταν προεκλογικά».

Και αυτό διότι όπως επισημαίνουν «πριν λίγες ημέρες συγκάλεσε διάφορα «στελέχη» και «παράγοντες» της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας σε σύσκεψη με σκοπό τη σύσταση γνωμοδοτικής επιτροπής για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που ονομάζεται Κωπαΐδα».

Όπως υποστηρίζουν τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή τη σύσκεψη «ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφία δικά του (παραταξιακά-κομματικά ) παιδιά τα οποία επίσης στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν από καμία έως μικρή σχέση με την Κωπαΐδα».

Στην σύσκεψη όμως «δεν κλήθηκαν ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού  και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού οι οποίοι σημειωτέον ο μεν Σύλλογος είναι ο ένας εκ των δύο Συλλόγων που υπάρχουν στη Βοιωτία και μάλιστα ο αρχαιότερος και ο μεγαλύτερος, ο δε Συνεταιρισμός είναι ένας εκ των τριών νομίμων Συνεταιρισμών της Βοιωτίας και αυτός επίσης είναι ο αρχαιότερος και ο μεγαλύτερος από πλευράς μελών-συνεταίρων».

Μάλιστα όπως τονίζουν η Αντιπεριφερειάρχης «δήλωσε πως δεν ευθύνεται διότι  κάποιος  «άλλος»  το οργάνωσε, λες και τη Βοιωτία  τη διοικεί κάποιος «άλλος», για μεθόδευση του ξεπουλήματος της  Κωπαΐδας».

Καταλήγοντας καλούν σε επαγρύπνηση , όλους τους κληρούχους της Κωπαΐδας και γενικότερα όλους τους αγρότες της περιοχής, ώστε να υπάρξει δυναμική αντίδραση «στην  εφαρμογή του σχεδίου νέου ήθους και ύφους του νέου περιφερειάρχη, το οποίο προφανώς είναι σχεδιασμένο από μεγάλα συμφέροντα, ενα ύφος και ήθος που το ζούμε στο πετσί μας εδώ και πέντε χρόνια και εμπεριέχει ξεπούλημα της Κωπαΐδας στα ιδιωτικά συμφέροντα, νέους φόρους, εισπρακτικές εταιρίες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, απαξίωση των χωραφιών μας».