Έντονο ενδιαφέρον για το βοιωτικό μάρμαρο

Κοινοποίηση στα Social Media

Το βοιωτικό μάρμαρο συνεχίζει να συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών αγορών, καθώς χαρακτηρίζεται από υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σημειώνουμε άλλωστε, ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει εξαιρετική σημασία για την επιχειρηματική κοινότητα μας αλλά και για την περιφερειακή φυσιογνωμία της περιοχής μας, καθώς για πολλές δεκαετίες, παρά τα όποια προβλήματα, κατέχει σημαντικό τμήμα των βοιωτικών εξαγωγών και το βοιωτικό μάρμαρο πρωτοστατεί, στις διεθνείς κλαδικές αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την παρουσία ιαπωνικής και κινέζικης αντιπροσωπείας καθώς και εκπρόσωπων του κλάδου του βοιωτικού μαρμάρου. Η ιαπωνική εταιρία ενδιαφέρεται για την προμήθεια 400 m3 και 12.000 m2 μαρμάρου, για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στο Κιότο της Ιαπωνίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη ημέρα, με την παρουσία του Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Ιωάννη Σταθά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννη Μανιάτη. Στόχος της σύσκεψης ήταν να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η βοιωτική παραγωγή μαρμάρου και ειδικότερα στους τομείς της αδειοδότησης, της έλλειψης χρηματοδότησης και της διεθνούς προώθησης του προϊόντος.

Παρέστηκαν και εκπροσώπησαν την επιχειρηματική μας κοινότητα αντιπρόσωποι των βοιωτικών επιχειρήσεων «Βασίλειος Στενός-Ολυμπιακά Μάρμαρα Δελφών», «Δ&Δ Χατζηκωνσταντής ΟΕ», «Πούλος- Κυριάκι» και «Χρήστος Παναγιώτου».