Από τη Λιβαδειά θα περάσει η Λαμπαδηδρομία Ειρήνης

Κοινοποίηση στα Social Media

To Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 η μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία του κόσμου για την ειρήνη που συνδέει όλη την Ευρώπη από τη Λισαβόνα μέχρι το Βελιγράδι θα διέλθει από την πόλη της Λιβαδειάς.

Το ταξίδι της φλόγας της ειρήνης ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 από τη Λισαβόνα, οι δρομείς που συμμετέχουν σε αυτή θα διανύσουν 24.000 χιλιόμετρα περνώντας από 47 ευρωπαϊκές χώρες για να τερματίσουν στο Βελιγράδι στις 7 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των δρομέων στην πόλη μας θα ακολουθηθεί το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των δρομέων.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10:00 στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των δρομέων στην πόλη με χαιρετισμό της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου και σύντομο χαιρετισμό από εκπρόσωπο της διοργανώτριας επιτροπής της πορείας στην Ελλάδα.  Θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία των δρομέων με συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της πόλης μας. Η πορεία που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι:

Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη – Μπουφίδου – Κουτσοπετάλου – Ιωάννη Λάππα – Στρατηγού Ιωάννου – Κρύα (ΞΕΝΙΑ) – Ελευθερίου Βενιζέλου –  Κουτσοπετάλου – Μπουφίδου – Σπυρίδωνος – Ικάρου – Σοφοκλέους – Ορχομενού – Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.

11:00 – 11:30 Άφιξη στο Κλειστό Γυμναστήριο και πραγματοποίηση της γιορτής των λαμπαδηδρόμων με παιδιά αθλητικών σωματείων.

11:30 Αναχώρηση αποστολής

Το μήνυμα που θέλουν να μοιραστούν οι δρομείς, κυρίως με τους νέους των πόλεων από τις οποίες διέρχονται, είναι τα ιδεώδη της ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον συνάνθρωπο και την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή. Ο οραματιστής της ειρήνης Sri Chinmoy θέσπισε το γύρο της Ειρήνης το 1987 στο πνεύμα της αγάπης, της αρμονίας και της ενότητας. Από τότε αυτή η πρωτοβουλία έχει επισκεφτεί περισσότερες από 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα.

Πολλές παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος Mandela, ο Πρόεδρος Mikhail Gorbachev, η Μητέρα Τερέζα και ο  Carl Lewis υπήρξαν υποστηρικτές του γύρου.

Ο γύρος είναι ένα αθλητικό γεγονός μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντές με μοναδικό σκοπό του αγώνα την ενίσχυση της καλής θέλησης μεταξύ των λαών από όλα τα έθνη. Ο γύρος Ειρήνης δε στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων ή την προβολή πολιτικών σκοπών. Μπορεί να συμμετέχει ο καθένας ανεξαρτήτως ηλικίας είτε είναι αθλητής είτε όχι. Μεταφέρετε τη δάδα λίγα βήματα, κάποια μέτρα, μερικά χιλιόμετρα ή απλά βγείτε στο δρόμο και επευφημήστε τους δρομείς που τρέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για το γύρο της Ειρήνης και την πρόοδο των ομάδων που τρέχουν επισκεφτείτε το “Live from the road” στην ιστοσελίδα www.peacerun.org.