Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ για αγρότες: “Εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία”…

Κοινοποίηση στα Social Media

Θα χάσουν κυριολεκτικά τον ύπνο τους πολλοί Βοιωτοί αγρότες αν ένας εισαγγελέας ανοίξει το φάκελο αγροτικές αποζημιώσεις ΕΛΓΑ. Αυτό το λέμε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου του οργανισμού Θ. Σαρρή.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΛΓΑ είπε: «Βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει ολόχρονα χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ σε “μαϊμού” αγροτικές αποζημιώσεις. Έκαναν, σας λέω, την Ελλάδα, Ανταρκτική»

Αγρότες και εδώ στη Βοιωτία έσπερναν ευπαθή κηπευτικά γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα κάνουν τη σχετική δήλωση στον ΕΛΓΑ για καταστροφή από την κακοκαιρία και έβγαζαν εκατομμύρια με την ανοχή του πολιτικού συστήματος.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο ΕΛΓΑ πλήρωνε με εύκρατο καιρό κάθε χρόνο περί τα 750 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις, τη στιγμή που ολόκληρη Γαλλία, με το ψυχρό κλίμα που έχει, πληρώνει μόλις 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.