Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με (18) συλλήψεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (19-09-2014) από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με στόχο τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύλληψη ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.230) άτομα, εκ των οποίων (1.025) ημεδαποί και (205) αλλοδαποί, καθώς και (600) οχήματα.

Προσήχθησαν: (66) άτομα, εκ των οποίων (46) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (18) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(6) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού
(2) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους
(1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
(1) ημεδαπός, για παράβαση του γενικού οικοδομικού κανονισμού
(5) αλλοδαποί, για παραεμπόριο
(2) ημεδαποί & (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν:

Διάφορα είδη παραεμπορίου

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (433) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(20) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού
(2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών
(339) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (59) για υπερβολική ταχύτητα, (9) για μέθη, (14) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (8) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για ΚΤΕΟ, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς και (242) λοιπές παραβάσεις] (72) λοιπές παραβάσεις

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.