Την δράση τους συντονίζουν σωματεία της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάντηση για τον συντονισμό της δράσης τους το επόμενο διάστημα πραγματοποίησαν στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας τα σωματεία Ιδιωτικών υπαλλήλων, τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ καθώς και μέλη των διοικήσεων άλλων σωματείων που «η συμβιβασμένη πλειοψηφία τους δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις».

Σύμφωνα με την εισήγηση που έκανε ο επικεφαλής της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης «το επόμενο διάστημα που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό για την εργατική τάξη»

Εκτός από τα θέματα μισθών και συντάξεων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μεγαλύτερη πληγή της εργατικής τάξης «που γιγαντώθηκε με την κρίση κερδοφορίας του κεφαλαίου», την ανεργία.

Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι δράσης, «τόσο για την πλατιά ενημέρωση, όσο και για την διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των ανέργων και των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων».

Επίσης αποφασίστηκε να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τους εκλεγμένους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, και «με την στήριξη της μαζικής παρουσίας του κινήματος, να απαιτηθεί η ψήφιση απαλλαγών από τα δημοτικά τέλη και τα έξοδα υδροδότησης των ανέργων και των οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα».

Τέλος αποφασίστηκε, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, να ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου «με δράσεις όπως η τοπική συγκέντρωση που θα οργανώσει το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς στις 4 του Οκτώβρη και οι εξορμήσεις των συλλόγων-μελών του, στους χώρους που δραστηριοποιούνται».