Σοκ προκάλεσε η εικόνα του διαμερίσματος που είχε μετατραπεί σκουπιδότοπο στο κέντρο της Λιβαδειάς, ένα πρόβλημα που είχε αποκαλύψει το viotianet.gr

Κοινοποίηση στα Social Media

Σοκαριστική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες σε διαμέρισμα σε κεντρικό σημείο της Λιβαδειάς το οποίο για περισσότερα από 7 χρόνια είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και αποτελούσε μια υγειονομική «βόμβα» στην καρδιά της πόλης απειλώντας την υγεία τόσο του ιδιοκτήτη που κατοικούσε σε αυτό όσο και των ενοίκων της πολυκατοικίας αλλά και των περίοικων μικρών και μεγάλων. Το πρόβλημα είχε φέρει στη δημοσιότητα το viotianet.gr τον περασμένο Ιούλιο μετά από τις καταγγελίες των περίοικων και τους φόβους που είχαν εκφράσει για την υγεία την δική τους και των παιδιών τους.  http://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/?p=24758

s2

Δόθηκε τελικά λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους ένοικους της πολυκατοικίας στις οδούς Βαλαωρίτη και Νίκαινα στη Λιβαδειά καθώς και τους περίοικους.

Πρόκειται για ένα θέμα που ανέδειξε τον περασμένο Ιούλιο η «Β.Ω.» και πιο συγκεκριμένα για το διαμέρισμα που είχε μετατραπεί σε χωματερή και εγκυμονούσε κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Η κατάσταση με το πρόβλημα που άρχισε να διογκώνεται πριν από περίπου επτά χρόνια είχε φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν αγανακτήσει αφού η διαβίωσή τους εκεί έτεινε να καταστεί απαγορευτική.

«Τα σκουπίδια που βρίσκονται στο ισόγειο διαμέρισμα της πολυκατοικίας έχουν γεμίσει τα δωμάτια και πλέον βγαίνουν από τα παράθυρα στο δρόμο. Οι οσμές είναι έντονες ιδιαιτέρα το καλοκαίρι, η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη τα σκουπίδια σαπίζουν μέσα στο σπίτι του οποίου η πόρτα είναι σφραγισμένη με ταινία και ο ιδιοκτήτης του που μπαινοβγαίνει από τα παράθυρα –όπως και κάποιοι άλλοι άγνωστοι κυρίως νυχτερινές ώρες- δεν είναι σε θέση ανταποκριθεί», τόνισαν μεταξύ άλλων οι γείτονες.

Παράλληλα έκαναν γνωστό ότι στο παρελθόν το διαμέρισμα έχει πάρει δύο φορές φωτιά γεγονός που αποδεικνύεται από το κολλημένο έγγραφο της πυροσβεστικής, στην πόρτα του διαμερίσματος που αφορά κλήση για δικαστήριο από το 2007.

Οι περίοικοι και οι ένοικοι της πολυκατοικίας όπως επεσήμαναν  κατά καιρούς είχαν απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες αλλά κανείς δεν είχε δείξει ενδιαφέρον τέτοιο που να υπάρξει παρέμβαση και επίλυση του προβλήματος.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος άρχισε η κινητοποίηση και με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής και της νέας Δημοτικής Αρχής και το άμεσο το ενδιαφέρον που έδειξαν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που διέμενε εκεί φιλοξενείται πλέον σε ίδρυμα στην Αθήνα  ενώ σήμερα το πρωί υπάλληλοι του τμήματος Υγείας της Π.Ε. Βοιωτίας και του Δήμου Λεβαδέων παρουσία του Αντιδημάρχου Γιώργου Κωτσαδάμ και της Αστυνομίας και με την άδεια του κ. Εισαγγελέα (παραβρέθηκε η κ. Ειρηνοδίκης Λιβαδειάς) άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος για να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων και στη συνέχεια να γίνει η απολύμανση.

«Το θέμα δεν ήταν της άμεσης αρμοδιότητάς μας διότι εμείς έχουμε την ευθύνη καθαρισμού δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην ενδιαφερθούμε για τους κατοίκους της περιοχής που υποφέρουν για περισσότερα από επτά χρόνια από αυτή την τραγική κατάσταση», τόνισε ο κ. Κωτσαδάμ ο οποίος προχώρησε τη διαδικασία σε συνεννόηση με το προσωπικό καθαριότητας του δήμου που επέλεξε οικειοθελώς και φυσικά με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας να καθαρίσει το σπίτι.

s3

s4

s6

s7