Β. Αποστόλου: Να αποδοκιμαστεί η επιστολή Φούχτελ

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 15ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Βαγγέλης Αποστόλου, έθεσε το θέμα της επιστολής της ελληνογερμανικής συνέλευσης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Πρόκειται για την επιστολή του Χανς Φούχτελ, εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίας με την οποία ζητά κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία για τις περιοχές τους. Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια αναζήτησης και προώθησης γερμανικών συμφερόντων σε νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες”. Η κίνηση αυτή προσβάλλει βαθύτατα την Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδος, ακόμα και ας μην έχει λάβει τη σχετική επιστολή, να αποδοκιμάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια. Μάλιστα σε περίπτωση που χρειαστεί να απαντήσει, να αποστείλει τη “Μαύρη Βίβλο της Κατοχής” -σας την παραδίδω- μέσα από την οποία στοιχειοθετείται η υποχρέωση καταβολής, από τους Γερμανούς, των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

Οι πληγές που η Γερμανία επέφερε στη χώρα μας δεν έχουν ακόμα επουλωθεί και η επίλυση αυτών των προβλημάτων αποτελεί προϋπόθεση για την εδραίωση της καλής συνεργασίας των δύο χωρών.