Συνάντηση με Στουρνάρα για ΛΑΡΚΟ

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από ραντεβού που έκλεισε χθες ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος (ενώ απουσίαζαν οι βουλευτές Βοιωτίας Ε. Μπασιάκος, Γ. Καράμπελας και Α. Κουτσούμπας) και εκπρόσωποι των 4 από τα 5 σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τον διαχωρισμό της επιχείρησης τα οποία θα οδηγήσουν στο κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της χώρας και των εργαζομένων καθώς και για το ότι ακόμα δεν έχει βγεί η άδεια που χρειάζεται η επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (χωρίς να έχουν πάρει σχετική απόφαση από την Γενικής τους Συνέλευση) δέχθηκαν την περίπτωση ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης θέτοντας όμως βέτο στο να διασπαστεί σε δύο κομμάτια (καλό και κακό) κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της.

Αντίθετα ο κ. Σταθάς τάθηκε υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ τονίζοντας ότι και στο παρελθόν που την είχε ιδιώτης χρειάστηκε να την πάρει το κράτος την επιχείρηση για να την σώσει.

Τέλος ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει προσεκτικά τα ζητήματα που τέθηκαν ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για μετά τις γιορτές οπότε θα ληφθούν και οι όποιες αποφάσεις.