Προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία στον αστικό εξοπλισμό του Δήμου Αλιάρτου

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιστολή με θέμα «Προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία στον αστικό εξοπλισμό του Δήμου Αλιάρτου» απέστειλε το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Βοιωτίας προς τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη:

            Κύριε Δήμαρχε, η προσβασιμότητα στην πόλη του Αλιάρτου είναι ανύπαρκτη και εμποδίζει τα Άτομα με Αναπηρία.

            Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να ζητήσουμε την άρση εμποδίων από τα πεζοδρόμια όπως: δένδρα, κάδους απορριμμάτων, περίπτερα, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη.

            Η εικόνα της απροσπέλαστης πόλης δεν τιμά την Δημοτική Αρχή και τους πολίτες που βιώνουν καθημερινά τον αποκλεισμό.

            Παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες.

                                                       Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ                                                                ΣΤΑΜΟΥ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                  ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:

Κύριοι

Έλαβα την από 19-12-2012 επιστολή σας και σας ευχαριστώ.

Εν πρώτοις θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας, ότι ο αστικός ιστός της πόλης  Αλιάρτου είναι απολύτως αφιλόξενος για άτομα που έχουν οποιαδήποτε αδυναμία, είτε αυτή είναι πρόσκαιρη, είτε μονιμότερης φύσεως.

Δυστυχώς ο σχεδιασμός αυτής της Πόλεως, όπως και πολλών άλλων στη Χώρα μας, δεν έλαβε ποτέ υπόψη, ότι κυκλοφορούν και άνθρωποι που έχουν ειδικές ανάγκες.

Γνωρίζω το πρόβλημα από παλιά και μάλιστα στην κεντρική προεκλογική μας συγκέντρωση στην Αλίαρτο (Νοέμβριος 2010),το ανέδειξα λέγοντας επί λέξει, ότι στα πεζοδρόμια της Πόλης μας μπορούν να κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι που «έχουν λάβει εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις».

Οφείλω να σας ενημερώσω, πως έχουμε ξεκινήσει ήδη (περίπου πριν μια εβδομάδα) την επισκευή των πεζοδρομίων, επί της λεωφόρου  Αθηνών και έχει ήδη τελειώσει ένα τμήμα, ενώ λόγω των επερχόμενων εορτών διακόψαμε τις εργασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν αμέσως μετά, σε όλο το μήκος της. Η επισκευή περιλαμβάνει και ράμπες στα σημεία που διακόπτονται από κάθετους δρόμους, καθώς και ανάπλαση της διαχωριστικής νησίδας με κατασκευή διαβάσεων.

Ωστόσο πρέπει να γνωρίζεται ότι υπάρχουν εμπόδια που είναι δύσκολο να αρθούν και προς τούτο έχουν γίνει ή γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες.

Ως τέτοια, ενδεικτικά σας αναφέρω, τους στύλους της ΔΕΗ που είναι τοποθετημένοι ακριβώς πάνω στα πεζοδρόμια (βρισκόμαστε ήδη σε διάλογο με την επιχείρηση για υπογειοποίηση του δικτύου και αφαίρεση των στύλων), όπως επίσης και μια άναρχη δεντροφύτευση,η οποία έγινε παλαιότερα επί των πεζοδρομίων ,με αποτέλεσμα τεράστια δέντρα (κυρίως πλατάνια) να έχουν καταλάβει το σύνολο τους, σε αρκετά σημεία.

Αυτά, σε συνδυασμό με κάποιους ιδιώτες που θεωρούν ιδιοκτησία τους κοινόχρηστους χώρους και τους καταπατούν και οι οποίοι σύντομα θα αναγκασθούν να προσαρμοστούν στη νομιμότητα, επιδεινώνουν το τεράστιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα δοθεί λύση. Με το τέλος των εργασιών αμέσως μετά τις γιορτές η προσπελασιμότητα θα είναι σίγουρα καλλίτερη.

Επίσης,σας ενημερώνω ότι  την Παρασκευή 21-12-2012,συνεδριάζει η επιτροπή ποιότητας ζωής σε προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση.Με αφορμή   την επιστολή σας θα φέρω προς συζήτηση το θέμα, εκτός ημερησίας διάταξης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, από το αρμόδιο όργανο για άρση όλων των εμποδίων. Στην συνεδρίαση, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να παραβρίσκεστε.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος