Συνελήφθησαν δεκατέσσερα 14 άτομα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο των οποίων Συνελήφθησαν δεκατέσσερα 14 άτομα 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τον έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας 

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και του λαθρεμπορίου

 Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (810) άτομα και (675) οχήματα, προσήχθησαν (54) άτομα και βεβαιώθηκαν (270) παραβάσεις 

Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά 

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

 

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (08-09-2014) από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό  έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης και στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου (παραεμπόριο), του λαθρεμπορίου, τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, την προσαγωγή υπόπτων και την σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ελέγχων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (810) άτομα, εκ των οποίων (689) ημεδαποί και (121) αλλοδαποί, καθώς και (675) οχήματα.

Προσήχθησαν: (54) άτομα, εκ των οποίων (43) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί. 

Συνελήφθησαν: (14) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

 • (4) ημεδαποί & (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
 • (1) ημεδαπός & (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • (1) ημεδαπός, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.
 • (1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • (2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
 • (1) αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος του οποίου θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.
 • (1) ημεδαπός, για παραβίαση υγειονομικού ενδιαφέροντος.   

Κατασχέθηκαν:

 • Διάφορα είδη παραεμπορίου (είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια κ.λ.π.).
 • Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.
 • Ποσότητα κάνναβης. 

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (270) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • (260) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (43) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μέθη, (19) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (7) για ΚΤΕΟ, και (178) λοιπές παραβάσεις].
 • (2) για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • (1) για λαθρεμπόριο.
 • (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 • (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • (1) παράβαση υγειονομικού κανονισμού.
 • (4) λοιπές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι, έχουν δε ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό καταστολή της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.