Τι συζήτησαν Γεώργιος, Παπαθωμά και Πούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και στη συνέχεια με τη δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου συναντήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Αρχικά στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ο κ. Γεώργιος ευχήθηκε στην κ. Παπαθωμά  υγεία, δύναμη και επιτυχία στο έργο της ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα για πολύ καλή συνεργασία.

«Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και έχουμε πολλές κοινές ευθύνες για τους ανθρώπους μας», είπε ο κ. Γεώργιος και απεύθυνε έκκληση για μεγάλο ενδιαφέρον  «για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες που θέλουν περισσότερο θαλπωρή, μεγαλύτερη και ζεστή αγκαλιά» καθώς και για τα προβλήματα που έχουν τα ιδρύματα της Μητρόπολης.

Επίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα «τα καθημερινά των ανθρώπων από την πολύμηνη ανεργία, τις παραμέτρους και τις δυσκολίες που δημιουργούνται»

Παράλληλα έδωσε στην Φ. Παπαθωμά ένα ασημένιο αντίγραφο του Τετραβάγγελου του «ήρωα και εθνομάρτυρα Ησαΐα του δεσπότη των Σαλλώνων που κήρυξε την επανάσταση στην Ρούμελη και τον οποίον τιμούμε κάθε χρόνο στον Όσιο Λουκά» με την ευχή η βοήθεια του Ευαγγελίου «να κατευθύνει τους στόχους και να σας εμπνέει».

Από την πλευρά της η κ. Παπαθωμά χάρισε στον Μητροπολίτη την περικεφαλαία του Μιλτιάδη με τον συμβολισμό και την ευχή να είναι «θωρακισμένος σωματικά, ψυχικά και πνευματικά».

Η κ. Παπαθωμά αναφέρθηκε επίσης στους κοινούς στόχους αυτοδιοίκησης και εκκλησίας στο πλαίσιο των δράσεων ανακούφισης των πολιτών και κυρίως των ευπαθών ομάδων που δοκιμάζονται στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε και έκανε λόγο για πολύ καλή συνεργασία ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση του κοινωνικού έργου τις προσπάθειες τόσο το Μακαριότατου κ. Ιερώνυμου όσο και του Σεβασμιότατου κ. Γεώργιου.

Ακολούθως ο κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τη δήμαρχο Γ. Πούλου και αφού της ευχήθηκε δύναμη, υγεία, ευτυχία και καλή θητεία τόνισε ότι ο ίδιος η Βοιωτική Εκκλησία και οι κληρικοί της «θα είναι κοντά διακριτικά και ουσιαστικά σε κάθε όμορφη πρωτοβουλία που αφορά τον άνθρωπο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η δήμαρχος γνωρίζει τα προβλήματα αφού έχει διατελέσει δημοτικός άρχοντας πολλά χρόνια και έχει ασχοληθεί με τα κοινά».

Μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στον πολιτισμό και «τα πολλά και λαμπρά μνημεία, προσκυνήματα και τους ιστορικούς τόπους» .

Επίσης ο κ. Γεώργιος σημείωσε ότι τα ιδρύματα της Εκκλησίας έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας και κατέληξε: «Πιστεύω ότι κοινός στόχος είναι η στήριξη και η καλυτέρευση της ζωής του συνανθρώπου μας» ενώ πρόσφερε και στην κ. Πούλου το Τετραβάγγελο του Ησαΐα με την ευχή «να φροντίζει την πορεία της ζωής σας, να σας ενισχύει και πάνω από όλα οι πτυχές της ιστορίας να είναι όμορφοι παράμετροι απαντοχής στις δύσκολες ώρες».

Από την πλευρά της η Γιώτα Πούλου αφού επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο στον κ. Γεώργιο δήλωσε σχετικά: «Ο Σεβασμιότατος συνεχίζει ένα μεγάλο έργο που ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος ξεκίνησε  στην Βοιωτική Εκκλησία βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα».

Η κ. Πούλου μεταξύ άλλων επικέντρωσε και στην ευαισθησία  του κ. Γεώργιου για την προστασία του περιβάλλοντος χαρακτηρίζοντας του μάλιστα «πράσινο» Μητροπολίτη.

«Πιστεύουμε σε μια καλή συνεργασία, ο κοινός στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας αλλά και να σταθεί η κοινωνία όρθια σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τις οικονομικές που διανύουμε», είπε η δήμαρχος και κατέληξε: «Έχουμε πολύ καλή σχέση με την Σεβασμιότατο και θα υπάρξει κοινή πορεία για τα κοινά προγράμματα και τις κοινές έγνοιες».