Έμφαση από την αυτοδιοίκηση στην μεταφορά των μαθητών και των καθαρισμό των αύλειων χώρων των σχολείων

Κοινοποίηση στα Social Media

Αγώνα δρόμου κάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή μεταφορά των μαθητών διαφορών περιοχών προς τα σχολεία τους.

«Καταβάλουμε ήδη μια τεράστια προσπάθεια, είναι ένας πραγματικός αγώνας δρόμου», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβαδειά και πρόσθεσε: «Δυστυχώς πρώτη Σεπτεμβρίου που εμείς αναλάβαμε διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα δεν είχε λυθεί αλλά αντίθετα βρήκαμε πολλές εκκρεμότητες και συγκεκριμένα στη Βοιωτία, στους άλλους νομούς το θέμα είχε διευθετηθεί. Κάνουμε ότι μπορούμε γιατί είναι παρά πολύ σημαντικό όσο γίνεται πιο γρήγορα να λυθεί το ζήτημα ώστε τα παιδιά να μπορουν να πηγαίνουν στο σχολείο τους».

Στις προσπάθειες που καταβάλλει ο νέος Περιφερειάρχης αλλά και η ίδια αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

«Βρισκόμαστε ήδη σε μια προσπάθεια επίλυσης του θέματος έτσι ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να λειτουργήσουν άμεσα τα μαθητικά δρομολόγια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

mpako04

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι ο καθαρισμός των προαύλιων των σχολείων ένα θέμα στο οποίο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα ο δήμος Λεβαδέων και η νέα Δήμαρχος Γιώτα Πούλου

«Ήδη ελέγχονται και όλα τα σχολικά κτίρια από τον Δήμο, γενικότερα σε επίπεδο καθαριότητας και προετοιμασίας», σημείωσε η Γ. Πούλου και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι μέχρι τις 11 του μήνα που θα γίνει ο αγιασμός όλα θα είναι έτοιμα σε οτι αφορά τα σχολικά κτίρια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προτεραιότητα σε σχέση με την κοπή δέντρων και κλαδιών ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα για τα παιδιά στα σχολεία και σε δεύτερη φάση θα προβούμε στην αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων»

Συνεχίζοντας είπε μεταξύ άλλων: «Ζητήσαμε από τις Σχολικές Επιτροπές να αναλάβουν με δικά τους έξοδα, που βεβαίως είναι μέσα από την επιχορήγηση των δήμων, την καθαριότητα των αύλειων χώρων και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Τέλος έκανε γνωστό οτι υπάρχει και προκήρυξη για τις καθαρίστριες που σε πολλά σχολεία έλειπαν.