Με έξι καρφιά «σταύρωσε» ο Βενιζέλος τον Γιώργο Παπανδρέου

Κοινοποίηση στα Social Media

Αυτό που όλοι εντός ΠΑΣΟΚ γνώριζαν και όσοι βρίσκονται εκτός κόμματος «έβλεπαν» επιβεβαιώθηκε με τρόπο εμφατικό στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Κινήματος στο Ζάππειο. Ο λόγος για την ολική ρήξη, σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Δευτέρα, στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου, η… ατμόσφαιρα στην επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ μύριζε μπαρούτι από πολύ νωρίς. Μετά την τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη και τις αιχμές του προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ήλθε η ομιλία του νυν προέδρου του κόμματος να προκαλέσει αίσθηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια πρωτοφανής σκληρότητας ομιλία, προσπάθησε να αποδομήσει σχεδόν ολόκληρο το έργο του προκατόχου κατά τη διάρκεια που ο κ. Παπανδρέου είχε αναλάβει τις τύχες της χώρας, αλλά και να απαντήσει στην παπανδρεϊκή πτέρυγα του κόμματος για τις αποδοκιμασίες στο Ζάππειο.

Εν μέσω ανάλυσης για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε και αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και της πορείας του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 40 χρόνια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σε αρκετά σημεία «καρφιά» κατά του Γιώργου Παπανδρέου, άλλα με μια δόση ειρωνίας, άλλα αποκαλυπτικά και σίγουρα ένα που θα συζητηθεί εντόνως.

Χαρακτηριστικά τα έξι «χτυπήματα» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

  • Συνθήκες τριτοκοσμικού φασισμού το 2007: Διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του τριτοκοσμικού φασισμού. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε
  • Το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009: Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 -2009 και αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009
  • Εκλογές το 2011: Θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές τον Νοέμβριο του 2011. Δεν κάναμε αυτή την επιλογή. Πήγαμε στις εκλογές του 2012 που τις επέβαλλε η ΝΔ. Όσοι μας ψήφισαν μας ψήφισαν ξέροντας που πάει η χώρα. Στις ευρωεκλογές δώσαμε τη μάχη για την επιβίωση της χώρας με εγγυητή το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη.
  • Ο Παπανδρέου έφερε την κυβέρνηση Παπαδήμου: Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι προϊόν συνωμοσίας» υπαινισσόμενος πως ο Λουκάς Παπαδήμος και η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ήταν επιλογή του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
  • Υπόνοια ότι ο Παπανδρέου δεν ψήφισε την ΕΛΙΑ: Προχωράμε όλοι μαζί χωρίς όρους, χωρίς αποκλεισμούς, όσοι πραγματικά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν. Θέτω μόνο έναν όρο. Να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα από το παραβάν
  • Απουσία απο την εκδήλωση: Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που είμαι σίγουρος ότι είναι ψυχικά μαζί μας. Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας σωματικά»

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Εις πείσμα όλων εκείνων που χτυπούν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή μας για να τιμήσουμε τον Αντρέα Παπανδρέου και να γιοτρτασουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος».

Πηγή: www.iefimerida.g