Χωρίς νερό οι κάτοικοι στην Κυρτώνη Λοκρίδας

Κοινοποίηση στα Social Media

Το νερό… νεράκι έχουν πει οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Κυρτώνης όλο το καλοκαίρι. Ο προμηθευτής που τους έφερνε εμφιαλωμένο νερό διέκοψε την τροφοδοσία, αφού είναι απλήρωτος από το Δήμο Λοκρών.

Εδώ και δυο χρόνια το νερό έχει κριθεί ακατάλληλο, αφού όπως έδειξε η μέτρηση του χημείου περιείχε νιτρικά, πάνω από το προβλεπόμενο όριο. Ο δήμος Λοκρών είχε αναλάβει την υποχρέωση να τους τροφοδοτεί με εμφιαλωμένο νερό, ωστόσο τους δυο τελευταίους μήνες, δε συνεχίζεται η τροφοδοσία από τον προμηθευτή ο οποίος αδυνατεί να συνεχίσει αν δεν εξοφληθεί -σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport υπάρχει υπόλοιπο 15.000 ευρώ.

«Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Καταλαβαίνετε ποιες είναι οι ανάγκες μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση με τον προμηθευτή, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και ενέργειες για να υπάρξει μια μόνιμη και οριστική λύση. Μόνο αν έρθει νερό από την Αταλάντη θα τελειώσει το μαρτύριο. Αυτό ζητάμε και αυτό επιδιώκουμε τα δυο τελευταία χρόνια…», δήλωσε μεταξύ άλλων στο LamiaReport ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Κυριαζής.

Πηγή: protothema.gr