Η ΕΣΕΕ προτείνει έναν νέο θεσμό, τον «ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ»

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης υπέβαλε μία πρόταση που προκάλεσε ενδιαφέρον: Την δημιουργία μίας νέας Ανεξάρτητης Αρχής, του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία».

Ως γνωστόν, οι καλές υπηρεσίες του Συνηγόρου του Πολίτη περιορίζονται σχεδόν στις επαφές πολίτη και Δημοσίου, ενώ στις ιδιωτικές σχέσεις δεν παρεμβαίνει παρά μόνο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων του παιδιού και την ισότητα των φύλων.

Ο Συνήγορος του Επιχειρηματία θα είναι πολύτιμο εργαλείο, ένα πραγματικό «καταφύγιο» και μία ασπίδα για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τις αναγκαίες υποστηρικτικές δομές για να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους και θέλουν μία αυθεντική γνώμη στο πρόβλημά τους. Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της Αρχής θα περιβάλλει τις γνωμοδοτήσεις με την απαραίτητη αξιοπιστία και το αυξημένο τυπικό κύρος, ώστε να γενικευθεί η εξωδικαστική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, αλλά και να περιοριστεί άλλη μια πηγή ανεργίας, που είναι η αυξανόμενη έλλειψη μικρομεσαίων εργοδοτών.

Η πρόταση της ΕΣΕΕ αντιμετωπίστηκε με θετικό πρόσημο στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, ζητήθηκαν και συζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την δημιουργία της συγκεκριμένης Ανεξάρτητης Αρχής και θα αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας της ΕΣΕΕ και του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, με τελικό ορίζοντα την υλοποίησή της.

Το συγκεκριμένα θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, όπου θα τεθούν και οι τελευταίες «πινελιές» της πρότασης σε όλες της τις διαστάσεις, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 4 τρέχοντος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να συμβάλει, με την μεγάλη εμπειρία που διακρίνει την 16ετή λειτουργία του και τις άρτιες και αποτελεσματικές δομές που έχει αναπτύξει, στην σύντομη και αποτελεσματική υλοποίηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία».