Οδός «Μητροπολίτη Νικοδήμου Γραικού» ονομάστηκε ο δρόμος προς τα Τζιμέϊκα και το «Νικοδήμειο» Ίδρυμα της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Το όνομα του αείμνηστου Μητροπολίτη Νικοδήμου Γραικού φέρει από την Κυριακή η οδός που ξεκινάει από τον περιφερειακό δρόμο της Λιβαδειάς έως την περιοχή Τζιμέϊκα μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων ενώ παράλληλα το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ονομάστηκε «Νικοδήμειο».

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, βουλευτών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους πιστών.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Μητροπολίτης Γεώργιος μίλησαν με θερμά λόγια για τη ζωή και το έργο του Νικόδημου Γραικού, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον απερχόμενο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο που την τελευταία ημέρα είναι εδώ και συνετέλεσε μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο να υλοποιηθεί αυτή η σκέψη και νομίζω ότι αυτό δεν είναι κάτι που δεν πρέπει να το παρατηρήσουμε. Μπορεί οι δυσκολίες που υπήρξαν, η έλλειψη χρόνου να μας έφεραν στη σημερινή ημέρα αλά εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να εκληφθεί ως επισφράγισμα της μέχρι τώρα πολιτικής του σταδιοδρομίας», επεσήμανε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Απλό γεγονός αλλά ένα γεγονός που δίνει βάθος στη ζωή του καθενός από εμάς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και εσάς κ. Δήμαρχε και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα πήρε αυτή την απόφαση και να ευχηθούμε και στην καινούργια Δήμαρχο να συνεχίσει με αυτό τα πνεύμα του γέροντος Επισκόπου μας να διακονεί και αυτή τους ανθρώπους».

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αφού αναφέρθηκε στην καθοριστική παρέμβαση του Μακαριότατου και την προτομή του Μητροπολίτη Νικοδήμου Γραικού που τοποθετήθηκε στο χώρο του Ιδρύματος συνέχισε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Μακαριότατο. Σήμερα τιμάτε η μνήμη ενός Αγίου προκατόχου, ευλαβούς, ανθρώπου του θεού, ο οποίος δεν θα είχε ποτέ φανταστεί πως ότι έκανε θα ετιμάτο σήμερα. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί ενστερνίστηκαν αυτή την παράκληση και θέλησαν με απόφαση τους να τιμήσουν τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο Γραικό».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ως απλός πολίτης θα παραμείνει στη διάθεση της Βοιωτικής Εκκλησίας.

«Το Δ.Σ. σεβάστηκε και εξετέλεσε την επιθυμία σας που νομίζω ότι είναι και επιθυμία όλου του Λιβαδείτικου λαού. Επειδή σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για μένα μετά από 16 χρόνια ως Δήμαρχος της Χαιρώνεια και της Λιβαδειάς θα ήθελα στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω και εσάς Μακαριότατε και τον Σεβασμιότατο αλλά και όλη τη Βοιωτική Εκκλησία γιατί όλα αυτά τα χρόνια με στηρίξατε, μου προσφέρατε βοήθεια και κυρίως την αγάπη σας. Από αύριο δηλώνω στρατιώτης στο έργο που επιτελείτε και αρωγός σε οτιδήποτε με χρειαστείτε για την μητρόπολη και τα ιδρύματά της».

Τέλος η νέα δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία του Δήμου με την εκκλησία θα συνεχιστεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θα συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο, έχουμε πραγματικά κοινές αγωνίες, θέλουμε τη  βοήθειά σας, ξέρουμε ότι την έχουμε και θα συνεργαστούμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις».