Οι ορκωμοσίες σε Θήβα, Αλίαρτο, Δίστομο, Τανάγρα και Ορχομενό

Κοινοποίηση στα Social Media

Σ. Νικολάου: Θα εκτελέσουμε πιστά και απαρέγκλιτα το θεσμικό μας καθήκον

Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου τελέστηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Αυγούστου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαυλείας κ. Γαβριήλ, οι βουλευτές Βοιωτίας Ι. Καράμπελας, Ε. Μπασιάκος και Ι. Σταθάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Γ. Μουλκιώτης και Φ. Παπαθωμά, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Λεβαδέων Γ. Πούλου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τανάγρας Β. Περγάλιας, πλήθος ιερωμένων, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Τον λόγο πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο οποίος αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο και τα νέα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, τους ευχήθηκε να έχουν αρκετή υπομονή και να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στις μέρες μας.
«Οι άρχοντες των εθνών, αυτοί που καταπιέζουν τους ανθρώπους, ανήκουν σε μια άλλη μερίδα ανθρώπων και κοινωνική. Εσείς δεν θα τους καταπιέζετε , αλλά θα τους σέβεστε και θα τους υπηρετείτε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος και στην συνέχεια ανέφερε ότι : «Ο νόμος χρειάζεται και είναι απαραίτητος στην ζωή, την κοινωνίας και τους ανθρώπους, αλλά δεν φτάνει να γίνεται, παρά να τηρείται και να χρησιμοποιείται όπως πρέπει, καθώς σε αυτόν στηρίζονται πολλές αδικίες στην ανθρώπινη πορεία. Δεν επαρκεί μόνο ο νόμος, αλλά η χρήση και η σκοπιμότητα του και αυτή την ευχή κάνουμε:. Να μην περιμένουν εμείς να τους υπηρετήσουμε, αλλά αυτοί να μιας διακονήσουν. Η λέξη υπουργός σημαίνει εργάτης, αυτός που προσφέρει, που αναλίσκεται και με αυτή την έννοια, έτσι να διακονούν και τους νόμους και όταν τους ψηφίζουν να σκέπτονται για την σκοπιμότητα τους, αλλά και όταν τους υλοποιούν, να προσέχουν την χρήση τους, καθώς υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος το νόμιμον να διαβάζεται από πολλές πλευρές».
Με την σειρά του, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος ευχήθηκε «Καλή επιτυχία και στήριξη των συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το έχουν ξεχωριστά ανάγκη», υπογραμμίζοντας την βούληση της Μητρόπολης, του επισκόπου και των κληρικών για καλή συνεργασία για «ότι όμορφο, αληθινό και προπαντός χρήσιμο για τον λαό μας», υπενθυμίζοντας τις «πολλές κοινές ευθύνες για την απαραίτητη συνεργασία», αλλά και την ρήση του Αγάθωνα ότι «ο άνθρωπος διοικεί ανθρώπους, αλλά δεν θα είναι πάντα άρχοντας»!
Να συνδράμουν όλοι οι δημότες στο έργο της Δημοτικής αρχής ζήτησε ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Σπύρου Νικολάου, ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να υλοποιηθούν προς όφελος όλων των δημοτών, οι όποιες προκλήσεις αλλά και προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίλυση των δυσκολιών και να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη στον Δήμο.
Συγκεκριμένα, ανέφερε «Με την ορκωμοσία μας σήμερα, δεσμευτήκαμε όλοι μας, να εκτελέσουμε πιστά και απαρέγκλιτα το θεσμικό μας καθήκον, δέσμευση που όμως απαιτεί συνένωση δυνάμεων και αγώνα απέναντι στα πολλά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας».

 

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου

aliartos

Παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολιτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την Παρασκευή το απόγευμα την ορκωμοσία του δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιών Γιώργου Ντασιώτη και των νέων Συμβούλων.

Ο κ. Γεώργιος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, δύναμη και υγεία στη νέα δημοτικό αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι «Όλοι όσοι ασκούν διοίκηση πρέπει να θυμούνται πάντα ότι είμαστε άνθρωποι, ότι ανθρώπων άρχουμε και ουκ άει άρχει».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «έτσι η διοίκηση θα είναι περισσότερο χρηστή, περισσότερο ανθρώπινη και θα βάζουμε τον εαυτόν μας στη θέση του άλλου».
Ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης έκανε έναν μίνι απολογισμό, έδωσε έμφαση στον εθελοντισμό και κάλεσε σε ενεργοποίηση τους δημότες.
«Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον καταφέραμε αρκετά και θα συνεχίσουμε έτσι. Με μεθοδική εργασία και αξιοποιώντας ότι βρήκαμε από το παρελθόν ξεκινήσαμε μεγάλα έργα στο δήμο εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές. Επιβάλαμε το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών. Χτυπήσαμε τοπικιστές αναχρονιστικές αντιλήψεις και θα συνεχίζουμε. Είναι και το προσωπικό μου στοίχημα» είπε ο κ. Ντασιώτης.
Και πρόσθεσε: «Δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω να επικρατήσουν αντιλήψεις που εκθέτουν την αξιοπρέπεια αλλά κυρίως την κοινή λογική. Επενδύσαμε στο στελεχιακό δυναμικό του δήμου μας το οποίο και ευχαριστώ για ην προσπάθεια και τους ζητώ να την πολλαπλασιάσουν. Το γνωρίζουν πως είμαστε αμείλικτοι εκεί που πρέπει, αλλά την καλή προσπάθεια και το καλό αποτέλεσμα το επιβραβεύουμε. Τέλος καταβάλουμε προσπάθεια να ενισχύουμε το εθελοντισμό που πιστέψτε με είναι το κλειδί για την ανάκαμψη στην κοινωνία των αξιών που θέλουμε».
Παράλληλα αναφέρθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο, το ελεύθερο λαϊκό πανεπιστήμιο, και την ομάδα έρευνας και διάσωσης.
Συμπλήρωσε δε πως «χρειάζεται όμως να συμβάλουμε περισσότερο όλοι μας» και απεύθυνε έκκληση για συμμετοχή.
«Με την συμμετοχή όλων, με σεβασμό και προσήλωση στην ενότητα των τοπιών κοινωνιών και με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από σχέδιο και όραμα με πλαίσιο αρχών και θέσεων μπορούμε να συνεχίσουμε να διεκδικήσουμε για να πετύχουμε την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δήμου ώστε να ανταποκριθεί στο σύνολο των αναγκών των πολιτών».
Καταλήγοντας μίλησε για προκλήσεις αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ, την Κωπαΐδας και τον Πολιτισμό υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να δικαιώσει τις προσδοκίες των δημοτών.

Από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φίλιππος Σαγάνας έκανε λόγο για εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση ώστε στο τέλος της θητείας να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ένας καλύτερος δήμος.
«Η παράταξή μας δεν προτίθεται να κάνει στείρα αντιπολίτευση. Θα προσπαθήσουμε με τις προτάσεις και τις ιδέες μας να συμβάλουμε τα μέγιστα στην προκοπή και την ανάδειξη του δήμου μας. Καθώς επίσης και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών», είπε και συνέχισε: «Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει όμως ότι θα σας παραδώσουμε υπογεγραμμένη λευκή επιταγή. Θα μας βρείτε αντιμέτωπους σε πολιτικές κατά παραγγελία ενδεχομένως από άνωθεν που θα έχουν στόχο την υποβάθμισης της ζωής των δημοτών μας. Σε πολιτικές με χροιά μνημονίων που εξαθλιώνουν τους πολίτες μας οικονομικά. Για εμάς αυτά θα αποτελέσουν πεδίο σύγκρουσης και πιστέψτε με αυτή θα είναι σκληρή. Ελπίζουμε νε μη χρειαστεί και να λειτουργήσουμε όλοι μαζί για το κοινό συμφέρον».
Και κατέληξε: «Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι επωμίζονται ένα μεγάλο φορτίο για την επόμενη πενταετία. Είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε μετά από 5 χρόνια στα παιδιά μας ένα δήμο πιο ανεπτυγμένο, αυτό θα χρειαστεί πολύ κουράγιο και πολύ δουλειά. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα το κάνουμε».

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου τελέσθηκε η ορκωμοσία στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας

distomo

Παρουσία στου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων των αρχών και πολιτών, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Γεωργακού και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος αφού εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες ευχήθηκε υγεία, δύναμη και υπομονή.
« Όσοι ασχολούνται με τα κοινά ξέρουν ότι πρέπει να έχουν πολλές υπομονές για να τα βγάλουν πέρα. Είμαστε σε ένα τόπο μαρτυρικό, ζούμε σε μια περίοδο μαρτυρική, ζούμε δυσκολίες και αγωνίες και όλοι διερωτώμεθα τι θα συμβεί αύριο και τι θα ακολουθήσει. Δε μας πιάνει όμως πανικός, είμαστε δυνατοί, έχουμε ιστορία και ένα φρόνιμα ισχυρό και αυτά μας έχουν διδάξει ότι βρίσκουμε το δρόμο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», είπε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και κατέληξε: «Όλοι να έχουν δύναμη υγεία να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε καλύτερους δρόμους, να περάσουμε απέναντι στην άλλη όχθη του ποταμού σώοι, ακέραιοι, με φρόνηση και σύνεση».
Ο κ. Γεώργιος τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλείστε κύριε δήμαρχε με τους συνεργάτες σας και όλο το Δ.Σ. να απαλύνετε όσο γίνεται τις δυσκολίες με τις μικρές δυνατότητες που έχετε και να δώσετε απαντοχή στους ανθρώπους μας. Το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά».
Και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλές κοινές ευθύνες για το λαό μας. Η Βοιωτική Εκκλησία, ο Επίσκοπος και οι κληρικοί θα είναι δίπλα σας και όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην ενότητα, την καλή συνεργασία, με μοναδικό στόχο τον άνθρωπο, το ανθρώπινο πρόσωπο, την ομορφιά της ζωής, τη χαρά και την πολιτιστική του πορεία. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία».
Ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός στην ομιλία του δεσμεύτηκε για σκληρή δουλεία με την δημοτική αρχή κοντά στον άνθρωπο.
«Το ζητούμενο για όλους είναι η σκληρή δουλειά, η διαρκής αναζήτηση ευκαιριών για το δήμο μας και πάνω απ΄ όλα η ενότητα σε όλα τα μεγάλα και ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις αξίες και τις αρχές που αντιπροσωπεύουμε αλλά πάνω απ΄ όλα απέναντι στους πολίτες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία απ΄ όπου και αν προέρχεται αρκεί να προάγει το κοινό συμφέρον. Δεν είναι στις προθέσεις μας να ακυρώσουμε το έργο των προκατόχων μας. Τα σημαντικά βήματα που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές φιλοδοξούμε να τα κάνουμε άλματα δημιουργίας. Ας βάλουμε λοιπόν την λέξη συναίνεση και τον διάλογο ψηλά στην βαθμίδα των αξιών με τις οποίες θα διαχειριστούμε τα ζητήματα και τις υποθέσεις του δήμους μας».

Καταλήγοντας έδωσε έμφαση στην κοινωνική πολιτική και την εργασία, δεσμεύτηκε για ισομερή ανάπτυξη όλων των περιοχών του διευρυμένου δήμου και τόνισε: «Αν πετύχει η δημοτική αρχή στο έργο της ωφελείτε ο τόπος και οι δημότες και αυτό είναι το κίνητρο και η φιλοδοξία όλων μας».

 

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας και το Δ.Σ.

tanagra

Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και πλήθους κόσμου, ορκίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο νέος Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ορκωμοσία τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο, τον Επίσκοπο Τανάγρας Πολύκαρπο, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, κληρικών, βουλευτών, Περιφερειακών Συμβούλων, Δημάρχων κι εκπροσώπων φορέων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος μίλησε τόσο για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, όσο και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο καθένας πρέπει να βρει την στερεά του βάση και να μην περιμένει από εξωτερικές δυνάμεις σωτηρίας», παράλληλα ευχήθηκε στην νέα δημοτική αρχή «δύναμη και συνένωση».
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ευχήθηκε και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, επισημαίνοντας την απαίτηση της καλής συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικής Εκκλησίας
Από την πλευρά του, ο νέος Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας, ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του ως νέος Δήμαρχος και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Τέλος, κατέληξε επισημαίνοντας ότι θα είναι αμείλικτος σε «πιθανές προσωπικές στρατηγικές του περιβάλλοντος που θα αποτελέσουν εμπόδια στο έργο της διαφάνειας».

 

Ορκίστηκε ο δήμαρχος Λ. Υπερήφανος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού

orxomenos

Ορκίστηκε ο δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία πολιτικών, αυτοδιοικητικών και πολιτών σε μια τελετή στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και οι Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας και Μεσαορίας Κύρπου κ. Γρηγόριος.

Ο κ. Γεώργιος ευχήθηκε εγκάρδια στο δήμαρχος και το Δ.Σ. «δύναμη και υγεία ιδιέτερα σε μια εποχή με τόσες δυσκολίες με πάρα πολύ κατήφεια και πνευματική καταχνιά» και συνέχισε λέγοντας : «Για την εκκλησία κάθε αρχή κάθε εξουσία λογίζεται ως διακονία, διακονία των συνανθρώπων μας και η ευχή όλων μας είναι αυτή η διακονία, αυτή τη εποχή να στηρίξει, να ενισχύσει να δώσει ένα χαμόγελο ιδιαίτερα στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που προσδοκούν».
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης ευχήθηκε στους νέους δημοτικούς συμβούλους να οπλιστούν με υπομονή και κάλεσε τους Δημότες να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια.
«Θέλω να ευχηθώ στους νεοεκλεγέντες αλλά και σε όσους επανεξελέγησαν να έχουν δύναμη και να μη βιαστούν στην κριτική να περιμένουν να δουν τα προβλήματα και στη συνέχεα να πάρουν σωστές αποφάσεις. Κυρίως όμως να μην απογοητευτούν νωρίς γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και βέβαια το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν ένα τρόπο λειτουργίας τέτοιον που το μόνο που κάνουν είναι να φρενάρουν τις πιο αισιόδοξες απόψεις που εκφράζουν οι αιρετοί» είπε ο κ. Ξηρογιάννης και συμπλήρωσε: «Στους Ορχομένιους θέλω να τους να μη ξεχνάνε ότι μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν άλλους, οι αποφάσεις μας αφορούν όλους μας και όσοι περισσότεροι πολίτες παραβρίσκονται οι αποφάσεις θα είναι και καλύτερες και πιο αποτελεσματικές».
Και απευθυνόμενος στο δήμαρχο και τους συμβούλους κατέληξε: «Εύχομαι υγεία και δύναμη για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη πενταετία».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορχομενού χαρακτήρισε προσωπική δικαίωση τη νίκη στις πρόσφατες εκλογές.
«Στον συνδυασμό μας που αγκαλιάσατε και στηρίξατε υπάρχουν άτομα, περίπου το 60%, που εξελέγησαν για πρώτη φορά και πιστεύω ότι ένα μίγμα νέων και παλαιών μπορεί να προσφέρει πολλά» είπε ο κ. Υπερήφανος και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκαναν οι κάτοικοι του δήμου μας. Αυτή η νίκη είναι η καλύτερη γιατί δεν είναι ότι επιλέξατε να με κάνετε δήμαρχο για να προσφέρω ότι μπορώ αλλά γιατί με δικαιώσατε και ως άνθρωπο και γι αυτό σας ευχαριστώ. Υπόσχομαι ότι εγώ και οι συνεργάτες μου μέρα και νύχτα θα είμαστε κοντά σας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».
Καταλήγοντας τόνισε: «Θα πετύχουμε είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε».