Για αντίσταση, διεκδίκηση και δημιουργική δράση δεσμεύτηκε στην ορκωμοσία της η δήμαρχος Λεβαδέων Γ. Πούλου (video – φωτο)

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρουσία εκπροσώπων των αρχών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία (θρησκευτική και πολιτική) της νέας Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου με τους επικεφαλής των παρατάξεων να δίνουν το στίγμα της συμμετοχής τους κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας.

p9

«Όλων μας οι καρδιές είναι γεμάτες από ευχές τις οποίες εκφράζουμε προς του άρχοντες μας που με την δική σας ψήφο, με την βούληση του λαού ανεδείχθησαν για την διακονία αυτού του τόσο σπουδαίου θεσμού. Οι ευχές μας έρχονται σε μια εποχή που υπάρχει κατήφεια, που υπάρχει δυσκολία, αγωνία και πόνος», σημείωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος που τέλεσε την ορκωμοσία.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι η εκκλησία βιώνει ως διακονία αυτή τη διάσταση της εξουσίας. Και αυτή η διακονία είναι ξεχωριστά αναγκαία στην εποχή μας σε ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί, σε ανθρώπους που έχουν πονέσει».

Ακολούθως ευχήθηκε στην νέα Δήμαρχο και τους Συμβούλους καλή επιτυχία και κατέληξε: «Η Βοιωτική Εκκλησία, ο Επίσκοπος και οι κληρικοί της θα είναι κοντά σας για κάθε καλή συνεργασία που αφορά τον άνθρωπο, την τιμή του ανθρώπινου προσώπου, την αξιοπρέπεια της ζωής όλα αυτά που απορρέουν μέσα από τη Θεϊκή αλήθεια που έχουν ποτίσει την ζωή μας ως αρχές διαχρονικές και αιώνιες και ασφαλώς εκείνες που διέπουν την αγάπη προς τη δημιουργία και τη φύση».

p8

 

Η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου δεσμεύτηκε για αντίσταση και διεκδίκηση καθώς επίσης και για δημιουργική δράση.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πρωταρχικό κύτταρο της δημοκρατίας. Αναλαμβάνουμε σε μια δύσκολη εποχή που η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε κρίση, απαξιωμένη ως μέρος του πελατειακού συστήματος και στραγγαλισμένη από το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές. Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε τα πραγματικό συνταγματικό νόημα της αυτοδιοίκησης δηλαδή της λαϊκής κυριαρχίας στις τοπικές υποθέσεις», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν θα λειτουργήσουμε εν κενώ, έχουμε αναφορές στην παράδοσή μας από το αυτοδιοίκητο σύστημα της αντίστασης και από πολλά μεμονωμένα παραδείγματα δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα. Ένα τέτοιο παράδειγμα στη Λιβαδειά είναι η θητεία του αείμνηστου Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου. Παραδείγματα αυτοδιοίκησης που διαπνέονται από γνώση σχεδιασμό, όραμα και στηρίχτηκαν στη συλλογική δράση των δημοτών. Το νήμα αυτής της δημιουργικής συλλογικότητας θέλουμε να ξαναπιάσουμε στη σημερινές συνθήκες».

Όπως επεσήμανε οδηγός της νέα δημοτικής αρχής θα είναι η διακήρυξη με τους 5 άξονες που «μαζί διαμορφώσαμε προεκλογικά, με αυτές τις αρχές θα διοικήσουμε και με αυτές θα κριθούμε».

Ακολούθως αναφέρθηκε συνοπτικά στην αλληλεγγύη, τη συμμετοχή, το νέο μοντέλο διοίκησης με διαφάνεια, σεβασμό στη νομιμότητα και τακτικό δημόσιο απολογισμό, την ανάδειξη της περιοχής και τον πολιτισμό.

«Το έργο μας θα είναι δύσκολο γιατί πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της Καλλικαρατικής νομοθεσίας και της οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε η κ. Πούλου και συμπλήρωσε: «Διαβεβαιώνουμε οτι δήμος Λεβαδέων θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία, θα διεκδικήσει το αυτοδιοίκητο έξω από παρατηρητήρια και τροικανές επιταγές, θα διεκδικήσει τα δικαιώματα στην υγεία και την παιδεία»

Τόνισε οτι «μαζί με την αντίσταση και τις διεκδικήσεις μας οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να δράσουμε δημιουργικά»  ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία σύμφωνα με τη Γιώτα Πούλου είναι «η ενεργοποίηση της κοινωνίας και η δραστική συμμετοχή των πολιτών στην διοίκηση του δήμου».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε την απερχόμενη δημοτική αρχή και τους Δημοτικούς Συμβούλους ενώ ευχήθηκε δύναμη στους νεοεκλεγέντες χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει συνυποψήφιους, συνεργάτες, φίλους και την οικογένειά της που την στήριξαν.

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Άρης Ρούσσαρης και του συνδυασμού «Συμμαχία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης» στην παρέμβασή του τόνισε ότι «κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να πετύχει στο έργο του αν η αντιπολίτευση, η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν στέκεται δίπλα του».

Και συνέχισε: «Σε αυτή τη κρίσιμη πενταετία εγώ, οι άξιοι συνεργάτες μου και όσου μας στήριξαν θα σταθούμε δίπλα στη νέα δήμαρχο την κ. Πούλου.

Σε αυτή την κρίσιμη θητεία εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε οι κυριότεροι συνεργάτες της δημάρχου. Θα τιμήσουμε την θέση και τα έδρανα που μας έταξαν μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας μας οι πολίτες, θα ελέγχουμε, θα έχουμε προτάσεις, θα συμβουλεύουμε αν μας το επιτρέπει η νέα δήμαρχος, θα συγχωρούμε λάθη που γίνονται στα πλαίσια της άσκηση της εξουσίας και θα σταθούμε δίπλα της γιατί αν πετύχει η κ. Πούλου και η δημοτική πλειοψηφία θα έχει ωφεληθεί η Λιβαδειά και οι δημότες».

Έκανε γνωστό επίσης ότι ο ίδιος έχει και άλλους λόγους να είναι δίπλα στη νέα δήμαρχος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οφείλω να είμαι δίπλα σου και για ένα άλλο λόγο, γιατί πάνω από όλα είμαι άνθρωπος και ποτέ δεν ξεχνώ την συνεργασία μας από το 2002-2006 και στο δήμο αλλά κυριότερα σε σημαντικά γεγονότα της προσωπικής μου ζωής που στάθηκες δίπλα μου».

Και ο κ. Ρούσσαρης κατέληξε με «συμβουλές» προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας σημειώνοντας με νόημα: «Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να στέκονται κοντά στη δήμαρχο στις δύσκολες στιγμές, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και η δήμαρχος έχει ανάγκη τις υπηρεσίες όλων σας και όσοι τυχόν πικραθούν υπάρχει χρόνος να ξεπικραθούν στην πορεία».

p1

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο επικεφαλής Νώντας Κοτσικώνας δήλωσε ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα είναι μαζί με το λαό ενώ θα ταχθεί ενάντια στην δημοτική αρχή αν εναρμονιστεί με την αντιλαϊκή πολιτική.

«Διανύουμε μια παρατεταμένη περίοδο ραγδαίας επιδείνωσης της θέση του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων που καλούνται να πληρώσουν και  πληρώνουν ματώνοντας την μεγάλη και σοβαρή οικονομική κρίση την καπιταλιστική κρίση. Το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα βρίσκεται σε σήψη και παρακμή. Αναπόφευκτα σε παρακμή βρίσκεται και η τοπική διοίκηση γιατί ταυτίζεται με το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα. Την ίδια ώρα όμως κάποιοι πλουτίζουν και σε πολλές περιπτώσεις βάζοντας στο χέρι δημοτικές υπηρεσίες, δομές και έργα», τόνισε.

Και συνέχισε: «Εμείς ξεκαθαρίζοντας την θέση μας θα υπερασπιστούμε όωπς κάνουμε και μέχρι τώρα τα λαϊκά συμφέροντα. Θα σταθούμε αρωγοί στους αγώνες των εργαζομένων».

Βασική προτεραιότητα σύμφωνα με τον κ. Κοτσικώνα είναι τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των δημοτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

«Δεν υποτιμάμε τα προβλήματα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές. Δεν μηδενίζουμε τίποτα παλεύουμε όμως για το καλύτερο. Θα βρεθούμε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κυβέρνηση και τον Καλλικράτη και αν η δημοτική αρχή ταυτιστεί και εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική που θα της ζητηθεί από αυτούς θα είμαστε απέναντι της», κατέληξε και ευχήθηκε «Καλή επιτυχία στη νέα δήμαρχο, καλή δύναμη σε όλους τους συμβούλους και σιδεροκέφαλοι οι νεοεκλεγέντες».

 

Ο Γιώργος Ζιώγας επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών» αφού υπογράμμισε ότι «ο θεσμός του Καλλικράτη απέτυχε και «η τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους δεν μπορεί να λειτουργήσει», σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η επόμενη πενταετία είναι η πιο κρίσιμη για τη χώρα και συνεπώς για το δήμο μας. Είναι όμως καιρός να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε όλοι μαζί περισσότερα κλείνοντας την πόρτα στην μιζέρια, στη γκρίνια και τον λαϊκισμό που οδηγούν σε διχασμό την τοπική κοινωνία. Η περιοχή μας έχει προοπτικές ανάπτυξης όμως χρειάζεται η συνεργασία όλων των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας».

Και δεσμεύτηκε: «Εμείς ως συνδυασμός θα λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών του δήμου μας, όχι με στείρα αντιπολίτευση αλλά πάντα με προτάσεις. Εμείς δεν θα καλλιεργήσουμε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Ότι κρίνουμε ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία θα το στηρίζουμε, θα είμαστε όμως αυστηροί κριτές στα λάθη και την απραξία.

Θα είμαστε καθημερινά δίπλα στους δημότες με όλες τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο μέλλον για τη Λιβαδειά και τα χωριά μας. Με ισχυρή φωνή στο νέο δημοτικό Συμβούλιο. Αντίπαλοι για μας δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως διαφορετικά προγράμματα και προσεγγίσεις και αυτές είναι σεβαστές. Αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα του δήμου μας που μαζί με τη Γιώτα Πούλου και όλους τους συναδέλφους θα παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας»..

 

Ο Αλέκος Καρκάνας επικεφαλής του συνδυασμού «Αξιοκρατία» δήλωσε: «Οι εκλογές του Μαΐου ανέδειξαν τη «Δυναμική συνεργασία» στη διοίκηση του δήμου. Εξελέγη μια ομάδα σε έμενα γνωστών, αγαπητών, οι περισσότεροι νέοι στην αυτοδιοίκηση όμως έμπειροι στη ζωή και ικανοί κυρίως άνθρωποι των κινημάτων των αγώνων, ουσιωδώς πολιτικοί απόγονοι του αείμνηστου Χρήστου Παλαιολόγου. Επικεφαλής της παράταξης η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου, η πρώτη εκλεγείσα γυναίκα στο δήμο Λιβαδειάς, μια γυναίκα ευφυής, εργατική και ικανή που είμαι βέβαιος πως έχει τη σοφία να επιλέξει τους καλύτερους για την διοίκηση του δήμου, και να βάλει την σφραγίδα στις συνειδήσεις των συμπολιτών παρά να βάλει σφραγίδες σε μαρμαρόπλακες. Θα την βοηθήσουμε όσο μπορούμε αλλά θα είμαστε αμείλικτοι στις διαφορές μας».

Και κατέληξε: «Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή δύναμη και κυρίως στους τοπικούς συμβούλους που πρέπει να προτάξουν τον πατριωτισμό τους για να κρατήσουν τα χωριά τους έτσι όπως τα έκανε αρχικά ο «Καποδίστριας» και στη συνέχεια ο Καλλικράτης»

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής αναφέρθηκε στο προσωπικό του ταξίδι στην αυτοδιοίκηση «ένα ταξίδι 16 ετών που έφτασε στο τέλος του».

«Σε αυτό το ταξίδι προσπάθησα να ασκήσω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου σύμφωνα με τον όρκο που έδωσα και μένοντας πιστός σε τρείς βασικές αρχές: Διοικούσα με νόμους και διατάξεις, διοικούσα ανθρώπους και ότι δεν θα διοικούσα για πάντα», είπε κ. Παπαγγελής.

Παράλληλα έκανε αναφορά στα προβλήματα δίνοντας έμφαση στη μείωση των πόρων και δύσκολη θέση του δήμου υποστηρίζοντας ότι κατάφερε «να είναι ο δήμος σήμερα οικονομικά εύρωστος και ανεξάρτητος και σύμφωνα με την άποψη του Ορκωτού του κ. Αναγνώστου να είναι μέσα στους 20 πιο δυνατούς δήμους σε όλη την Ελλάδα».

Ανακοίνωση επίσης ότι έχει προχωρήσει διάλογο με την ΑΣΠΕΤΕ την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο παλαίσιο της ίδρυση παραρτήματος στη Στερεά και κάλεσε όλους τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους να αγωνιστούν προκειμένου να έρθει στη Λιβαδειά για να υποκατασταθεί η αδικία με την κατάργηση του Πανεπιστημίου.

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους δηλώνοντας πως ως πολίτης θα δώσει το παρών όποτε του ζητηθεί.

p4

p5

p6

p2

p3