Την απόδοση ευθυνών για την πτώση του κλαριού στο ΞΕΝΙΑ ζητούν συγγενείς τραυματιών

Κοινοποίηση στα Social Media

Μεμονωμένο και ατυχές χαρακτηρίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων το περιστατικό με την πτώση ενός κλαδιού από πλάτανο τα ξημερώματα της Κυριακής σε θαμώνες του ΞΕΝΙΑ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων (ενός 23χρονου, μιας 44χρονης και μίας 18χρονης) ενώ παράλληλα εξέφρασε την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Από την πλευρά του ο πατέρας της 18χρονης που έπαθε σοβαρές κακώσεις τόνισε ότι δεν τον καλύπτει η συμπαράσταση και θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την απόδοση ευθυνών.

« Ήταν ένα ατυχές περιστατικό», είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής και σε ότι αφορά την απόδοση ευθυνών πρόσθεσε: «Όσον αφορά τις ευθύνες δεν προσπάθησε κανένας να τις αποποιηθεί, αλλά για τον συγκεκριμένο χώρο πρέπει να πούμε ότι πριν εγκατασταθεί ο εκμισθωτής πήγε η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και κλάδεψε τον πλάτανο και μάλιστα επειδή κάποια σημεία ήταν πολύ ψηλά και εξέφρασαν ανησυχίες οι εργαζόμενοι ανέβηκε ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος και έκοψε πάρα πολλά κλαδιά και αυτό αποδεικνύεται με φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν από τον προϊστάμενο Πρασίνου».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Εκφράζω την απόλυτη συμπαράσταση μου. Είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, στην πόλη υπάρχουν πάρα πολλά δέντρα. Στο συγκεκριμένο όμως θα έπρεπε και αυτός που είναι μέσα στον χώρο του, να έχει μια προσοχή και μια ευθύνη» και κατέληξε κάνοντας γνωστό οτι γίνεται περιοδικό κλάδεμα σε όλα τα δέντρα.

Η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου επεσήμανε σχετικά: «Είναι αλήθεια ότι οι τραυματίες και οι συγγενείς τους έζησαν τραγικές στιγμές. Ευτυχώς που στα ατύχημα αυτό δεν θρηνήσαμε θύματα».

Και συμπλήρωσε κάνοντας παράλληλα αναφορά στο έργο και τις προσπάθειες του αντιδημάρχου Βασίλη Τσίνα: «Είναι ένα ατυχές γεγονός και είναι κρίμα να ακυρώνεται η δουλειά κάθε συναδέλφου μας. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να ήταν ανθρώπινο λάθος. Ο Δήμος δεν έχει παρά να συμπαρασταθεί αμέριστα και σε ότι χρειαστούν όσοι τραυματίστηκαν από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος όλου του πρασίνου, των δέντρων σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο». Δεσμεύτηκε δε ότι αυτό θα γίνει άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής η οποία «θα είναι  δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν».

Ένας εκ τον συγγενών των τραυματιών που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και πιο συγκεκριμένα ο κ. Μάλης πατέρας της 18χρονης ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την συμπαράσταση η οποία όμως όπως είπε δεν αρκεί.

«Τι να την κάνω την συμπαράστασή σας, σήμερα μπορεί να μην είχα ένα παιδί 18 χρονών», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « Άλλα προβλήματα είναι αυτά που πρέπει να λυθούν και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας, για παράδειγμα με υποστυλώματα ή δίχτυ ασφαλείας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει ασφάλεια και αν αύριο το πρωί σπάσει ακόμα ένα κλωνάρι πάλι κάποιος από εμάς και τα παιδιά μας θα πάθει κακό».

Καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι είναι αποφασισμένος να κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιον αναλογούν.