Η ολιγωρία και οι λάθος(;) χειρισμοί που οδήγησαν στην κρίση Δήμου – Λεβαδειακού

Κοινοποίηση στα Social Media

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου Λεβαδέων θα δώσει τελικά τη λύση στο πρόβλημα του δημοτικού σταδίου και την χρήση του από τον Λεβαδειακό.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της ομάδας (του προέδρου Λουκά Νίκαινα και του αντιπροέδρου του Λεβαδειακού Γ. Βασιληά) και φιλάθλων, τέθηκε το θέμα με «φιλολογικό» χαρακτήρα ωστόσο ακούστηκαν αρκετά, ορισμένα για πρώτη φορά ενώ αναδείχθηκε η ολιγωρία της απερχόμενης δημοτικής αρχής αλλά και η πρόθεση της νέας να δώσει λύση.

Και ευτυχώς που η συζήτηση έμεινε σε «φιλολογικά» πλαίσια γιατί αν το Δ.Σ. έπαιρνε απόφαση θα προέκυπταν και νέα προβλήματα δεδομένου ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλλιαντάσης που διεύθυνε την συνεδρίαση είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Κοινή δε ήταν η διαπίστωση του ενδιαφέροντος όλων (με τον… τρόπο του ο καθένας) για την ομάδα αλλά και ότι υπήρξαν λάθος χειρισμοί και από τις δύο πλευρές.

l2

Ναι μεν αλλά, ο Ν. Παπαγγελής

Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής υποστήριξε ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα αφήνοντας εμμέσως αιχμές και κατά του Λεβαδειακού ενώ για ακόμα μια φορά τόνισε ότι η υπό αμφισβήτηση σύμβαση με τους όρους παραχώρησης του δημοτικού σταδίου στον Λεβαδειακό (που είχε υπογραφεί με απόφαση ΔΑΟΛ επί δημαρχίας Δημήτρη Τσιφή που ακυρώθηκε από τον ΓΓ της Περιφέρειας) δεν έχει ακυρωθεί ούτε από Δικαστήριο ούτε και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο ο δήμαρχος δεν κατάφερε να πείσει γιατί στην τετραετία της θητείας του και με πρόεδρο στον Λεβαδειακό τον πρώην δήμαρχο Άρη Ρούσσαρη (άρα οι δύο κατεξοχήν γνώστες του θέματος) δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα στην έναρξη της φετινής σεζόν να σκάσει η «βόμβα» στα χέρια του με τον Λεβαδειακό να αγωνίζεται εκτός Λιβαδειάς.

Η τοποθέτηση του Ν. Παπαγγελή:

 

Σοβαρές καταγγελίες από τον Γ. Καραμάνη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ που διαχειρίζεται το δημοτικό στάδιο Γιώργος Καραμάνης για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι η σύμβαση από την στιγμή που ακυρώθηκε από τον ΓΓ δεν ισχύει, αμφισβήτησε το ύψος των δαπανών για τα έργα στο γήπεδο, παρουσίασε για πρώτη φορά σχετική γνωμοδότηση ειδικών ενώ υπεραμύνθηκε της άποψης να μην επιτραπεί ο αγώνας κατά την έναρξη του πρωταθλήματος. Παράλληλα υποστήριξε ότι ο Λεβαδειακός αρνήθηκε να υπογράψει νέα σύμβαση διότι δεν δέχεται να αποδώσει το 15% των εισπράξεων από τα εισιτήρια.

Η τοποθέτηση του Γ. Καραμάνη:

 

 

l3

Γιώτα Πούλου: Νέα σύμβαση

Η νέα δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου κατηγόρησε για ολιγωρία τη δημοτική αρχή ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένη να δώσει λύση στο πρόβλημα με το σκεπτικό ότι για τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη στην οποία έχει ήδη φτάσει η υπόθεση ενώ για τη νέα περίοδο πρέπει να υπογραφεί νέα σύμβαση.

Γ. Πούλου τοποθέτηση:

Σε ότι αφορά την προσφυγή κατά της τότε απόφασης για την σύμβαση  η οποία και έγινε δεκτή από τον ΓΓ της Περιφέρειας απευθυνόμενη σε εκείνους που ατυχώς επεχείρησαν να της επιρρίψουν ευθύνη ξεκαθάρισε ότι συνυπέγραψε την προσφυγή μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους εντός του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης για τη νομιμότητα των αποφάσεων. Έκτοτε η δημοτική αρχή επέδειξε ολιγωρία και δεν επέλυσε το ζήτημα με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Η τοποθέτηση της Γ. Πούλου:

 

 

Γ. Αποστόλου: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Από την πλευρά της μείζον αντιπολίτευσης ο Γιάννης Αποστόλου που έθεσε και το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης κατηγόρησε και εκείνος για ολιγωρία τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή, είπε ότι ο τότε δήμαρχος Δ. Τσιφής με εξώδικο είχε ενημερώσει εγγράφως την ΠΑΕ ότι δεν ισχύει η σύμβαση και τόνισε ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση λαμβάνοντας υπόψη οτι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Η τοποθέτηση του Γ. Αποστόλου:

 

l4

Ν. Κοτσικώνας: Χρήση του σταδίου απ΄ όλους με συγκεκριμένους όρους

Τέλος ο Νώντας Κοτσικώνας τόνισε ότι υπήρξε μια απόφαση το 2009 του τότε ΔΑΟΛ που στο τέλος έλεγε ότι εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο ως πρόεδρο του Οργανισμού για να υπογράψει σύμβαση με την ΠΑΕ Λεβαδειακός για την παραχώρηση του σταδίου με κάποιους όρους και αφού υπενθύμισε ότι κατά της απόφασης αυτής έγινε προσφυγή υπογράμμισε οτι ενώ εκκρεμούσε η απόφαση για την προσφυγή με τεράστια ευθύνη ο κ. Τσιφής υπέγραψε την σύμβαση με τον Λεβαδειακό όταν και οι δύο πλευρές γνώριζαν ότι εκκρεμούσε η προσφυγή.

Επεσήμανε δε ότι πρόκειται για δημοτικό στάδιο που έχουν δικαίωμα οι πάντες να κάνουν χρήση με συγκεκριμένους όρους.

Η τοποθέτηση του Ν. Κοτσικώνα:

 

l5

Γ. Βασιληάς: Ο Λεβαδειακός τηρεί τα συμφωνηθέντα

Από τον Λεβαδειακό ο κ. Βασιληάς υποστήριξε ότι η σύμβαση ισχύει αφού δεν έχει καταγγελθεί από καμία πλευρά και ότι η ΠΑΕ τηρεί τα συμφωνηθέντα. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί ο Λεβαδειακός να έχει κάνει έργα εκατομμυρίων ευρώ στο στάδιο και να συνεχίζει να πληρώνει για νέα και για την συντήρηση και από την άλλη ο δήμος να ζητάει και άλλα.

Η τοποθέτηση του Γ. Βασιληά: