Η νέα ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας Άσπρων Σπιτιών “Αποσύνδεση”

Κοινοποίηση στα Social Media
Η νέα ταινία μικρού μήκους της Κινηματογραφικής Ομάδας Άσπρων Σπιτιών με τίτλο ¨Αποσύνδεση¨ ολοκληρώθηκε. Η πρώτη προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου στον Κινηματογράφο Φίλιππος στα Άσπρα Σπίτια. Πρόκειται για μια ταινία με δραματικό φινάλε που ασχολείται με το θέμα της φιλίας στις ανθρώπινες σχέσεις.
Η νέα ταινία της κινηματογραφικής ομάδας του Γυμνασίου Αμυνταίου με τίτλο VIOLENCE, ολοκληρώθηκε. Η πρώτη προβολή θα γίνει την Πέμπτη 19-6-2014, στις 8:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για μια δραματική περιπέτεια που ασχολείται με το θέμα της βίας στις ανθρώπινες σχέσεις.
Τα γυρίσματα της ταινίας άρχισαν τον Νοέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2014. Πρωταγωνιστούν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Αμυνταίου καθώς και κάποιοι εκτός σχολείου συντοπίτες μας οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να βοηθήσουν στην υλοποίηση της προσπάθειας  των μαθητών.
Η ταινία αποτελεί μια no budget παραγωγή και πέρα απ” όλα τα άλλα οι μαθητές προσπαθούν να δείξουν ότι με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος αλλά με όρεξη για δημιουργική δουλειά μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα. Τεχνικά όλη η παραγωγή στηρίχθηκε σε μια βιντεοκάμερα μεσαίου κόστους, που λίγο πολύ έχουμε οι περισσότεροι,  και κάποιον αξιοπρεπή υπολογιστή, που επίσης διαθέτουμε σχεδόν όλοι μας. Από κει και πέρα υπήρξε μπόλικη φαντασία, καλή γνώση κάποιων ψηφιακών κινηματογραφικών τεχνικών και αρκετός διαθέσιμος χρόνος. Ανατέθηκαν οι ρόλοι, συγκροτήθηκε το συνεργείο με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες (οπερατέρ, ηχολήπτης, μακιγιέρ, φροντιστής, τεχνικός σκηνής κλπ) και η παραγωγή ξεκίνησε.
Η αρχική ιδέα για το σενάριο ήταν το θέμα της ενδοσχολικής βίας, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα περισσότερα σχολεία της χώρας. Στην πορεία υλοποίησής του και καθώς τα γυρίσματα προχωρούσαν, νέες ιδέες από τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του έδιναν συνεχώς καινούργια μορφή. Η ταινία επεκτάθηκε γενικότερα στο θέμα της βίας και μάλιστα από ένα σημείο και μετά έγινε απόπειρα να ενσωματωθούν στο story της ταινίας και κάποιες απόψεις του μεγάλου αστροφυσικού και κοσμολόγου Carl Sagan.
– See more at: http://dide.flo.sch.gr/web/?p=5841#sthash.iH8copJO.dpuf