Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Λιβαδειά χωρίς να λείψουν τα παράπονα

Κοινοποίηση στα Social Media

Με ικανοποιητική -για τα δεδομένα της περιόδου- συμμετοχή παιδιών αλλά και ενηλίκων ξεκίνησαν στη Λιβαδειά οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο δήμος με τον Εμπορικό Σύλλογο σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς και σχολεία.

Την Τρίτη το βράδυ ο δήμος Λεβαδέων άναψε τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο (περίπου μέχρι τη μέση -μάλλον έχει μεγαλώσει πολύ) ενώ οι παραβρισκόμενοι και κυρίως τα παιδιά διασκέδασαν στο παγοδρόμιο με τον Άγιο Βασίλη και τους ξυλοπόδαρους και γεύτηκαν τα εδέσματα του συλλόγου γυναικών Αγιου Νικολάου.

«Ο δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης διοργάνωσαν ένα εορταστικό πρόγραμμα. Θεωρούμε ότι αυτό είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία στους πολίτες και κυρίως στα παιδία. Θέλουμε να δώσουμε εορταστικό τόνο και αυτό και να συμβάλουμε στην τόνωση των καταστημάτων της πόλης που πρέπει να εμπιστευτούν και να προτιμήσουν οι καταναλωτές για τις αγορές τους», σημείωσε ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής ο οποίος παράλληλα ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συντελεστές της διοργάνωσης.

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος και ο δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων για να δώσουμε χαρά στα παιδιά και ένα διαμορφώσουμε ένα κλίμα καλής διάθεσης τους καταναλωτές και αισιοδοξίας στην αγορά την οποία προσπαθούμε να τονώσουμε», επεσήμανε ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου και αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις πρόσθεσε: «Πρέπει όλους να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις σε μια δύσκολη περίοδο με την ελπίδα ότι θα έρθει ένα καλύτερο αύριο».

Ωστόσο υπάρχουν και εορταστικές «γκρίνιες» για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής αφού οι χώροι διασκέδασης των παιδιών αλλά και οι εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου περιορίζονται στην κεντρική πλατεία με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες κοντά στην περιοχή του Ζαππείου να έχουν παράπονα διότι «η κρίση μαστίζει όλα τα καταστήματα και όχι μόνο αυτά της πλατείας και η δημοτική αρχή καλό θα ήταν να είχε προβλέψει κάτι και στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη».

Μάλιστα ορισμένοι σχολίασαν «Δεν είναι σωστό στο πνεύμα των Χριστουγέννων να γίνονται διακρίσεις και να υπάρχουν συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε λογικές που θέλουν πολίτες δύο κατηγοριών».