Πανελλαδικές 2014: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις και πού θα κυμανθούν

Κοινοποίηση στα Social Media

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων αναμένεται να δώσει το υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση των βάσεων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής, το υπουργείο θα γνωστοποιήσει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου την ακριβή ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάρτηση των ακριβών μορίων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 29 Αυγούστου. «Η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, πιο συγκεκριμένος θα μπορώ να είμαι τη Δευτέρα. Αυτή τη στιγμή η διεύθυνση μηχανοργάνωσης του Υπουργείου βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις» δήλωσε χθες ο κ. Κυριαζής.

Πάντως, από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ειδικών, αναμένεται εκτόξευση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές, καθώς στο σύνολο των υποψηφίων οι αριστούχοι αυξήθηκαν κατά 37,3% σε σχέση με πέρυσι, φθάνοντας στους 7.428 φέτος έναντι 4.651 το 2013, ενώ η ψαλίδα τους από τις λιγότερο δημοφιλείς εκτιμάται πως θα είναι τεράστια.

Πηγή: www.iefimerida.gr