Στον «αέρα» το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός!

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά τη μη παραχώρηση του γηπέδου της Λιβαδειάς στον Λεβαδειακό, ο αγώνας της Κυριακής για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Παναθηναϊκό θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΑΠΟΔΗΛ (Αθλητικός Πολιτιστικός Δημοτικός Οργανισμός Λειβαδιάς) που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα σχετικά με τα γήπεδα, ενημέρωσε τη διοίκηση της ΠΑΕ της Βοιωτίας πως εάν δεν υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή νέα σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, δεν πρόκειται να δώσει έγκριση για να πραγματοποιηθούν αγώνες και κατά συνέπεια το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Λεβαδειακού υποστηρίζουν πως η παρούσα σύμβαση προβλέπει παραχώρηση της χρήσης στην ομάδα μέχρι το 2021, οπότε δεν μπήκε καν σε συζητήσεις.

από http://permisospress.blogspot.gr/

θα επανέλθουμε με σχετικό ρεπορτάζ για το παρασκήνιο αλλά και με εύλογα ερωτήματα για τους λόγους τους οποίους οι εμπλεκόμενοι οδήγησαν την  κατάσταση στα άκρα,

Προς το παρόν μένουμε στις δεσμεύσεις της νέας Δημάρχου Γιώτας Πούλου η οποία σε δηλώσεις της άδειασε και τις δύο πλευρές…

καταθέτουμε ωστόσο την απάντηση της ΠΑΕ στο νέο τελεσίγραφο του ΔΑΟΛ:

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΕΔΡΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  1. SUPER LEAGUE, κ. Αναγνώστου Μιχάλη, Γενικό Διευθυντή
  2. Ε.Π.Ο. κ. Παπανικολάου Παυσανία, Εκτελεστικό Γραμματέα
  3. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
  4. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
  5. ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Αρ. Πρωτ. 2847
Λιβαδειά, 19/08/2014
ΘΕΜΑ:            «Παραχώρηση Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς»
—/—
Απαντώντας στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 295/13-8-2014 έγγραφό σας, το οποίο παραλάβαμε την 18-8-2014, σας υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι δυνάμει της από 16-11-2009 έγγραφης σύμβασης παραχώρησης, η οποία καταρτίσθηκε και υπογράφηκε από τον προκάτοχό σας Δ.Α.Ο.Λ. και από εμάς, και κατατέθηκε νόμιμα στην Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς στις 18-11-2009, είμαστε νόμιμοι κάτοχοι και χρήστες του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς και κατέχουμε αυτό συνεχώς και αδιαλείπτως από το 2009 με δικαίωμα κατοχής και χρήσης του μέχρι το Νοέμβριο του 2021.
Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα δεν υφίσταται απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου που να έχει αναγνωρίσει την ακυρότητα της σύμβασης αυτής, ή, έστω, να αμφισβητήσει την εγκυρότητά της, ούτε εκκρεμεί ενώπιον των Δικαστηρίων σχετική αγωγή ή αίτησή σας, και επομένως ή σύμβαση αυτή είναι ισχυρή και ενεργός, παράγει δε νόμιμα τα αποτελέσματά της.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Σας υπενθυμίζουμε ακόμη, ότι στην από 3-5-2010 εξώδικη γνωστοποίηση του προκατόχου σας Δ.Α.Ο.Λ., που αναφέρετε στο παραπάνω έγγραφό σας, απαντήσαμε άμεσα με την από 12-5-2010 εξώδικη απάντησή μας, με την οποία γνωρίζαμε στον Δ.Α.Ο.Λ. ότι παρά το γεγονός ότι η σύμβασή μας αυτή ήταν έγκυρη και ισχυρή, δεν θα είχαμε αντίρρηση να την λύσουμε από κοινού, τακτοποιώντας ο Δ.Α.Ο.Λ. τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντί μας από τις εργασίες που είχαμε πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Στάδιο για λογαριασμό του. Στην πρόσκλησή μας αυτή για από κοινού λύση της σύμβασης, όχι μόνο δεν έστερξε ο Δ.Α.Ο.Λ., αλλά συνέχισε καί ο Δ.Α.Ο.Λ., αλλά και εσείς, όταν τον διαδεχθήκατε, να υλοποιείτε στην πράξη την σύμβασή μας αυτή.
Συνεπώς, για εμάς δεν τίθεται καν το ζήτημα να μας παραχωρήσετε το Δημοτικό Στάδιο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, διότι το Δημοτικό Στάδιο μας έχει ήδη παραχωρηθεί και βρίσκεται στα χέρια μας από το έτος 2009, και η απομάκρυνσή μας από το Στάδιο, μπορεί να διαταχθεί μόνο με απόφαση των Πολιτικών Δικαστηρίων.
Μετά από αυτά, οποιαδήποτε προσπάθειά σας να μας εμποδίσετε στην κατοχή και χρήση του Δημοτικού Σταδίου είναι εντελώς παράνομη και αντισυμβατική, και για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.
Επίσης, σας καλούμε να ανακαλέσετε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 295/13-8-2014 έγγραφο που μας αποστείλατε, διότι εξ αιτίας των παράνομων αυτών ενεργειών σας υπάρχει κίνδυνος από αποκλειστικά δική σας υπαιτιότητα και ευθύνη να αναβληθεί ή να μετατεθεί σε άλλη πόλη η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ της προσεχούς Κυριακής 24-8-2014 μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας του Παναθηναϊκού, αγώνας που είναι πολύ σημαντικός και για εμάς, αλλά καί για τους φιλάθλους της ομάδας μας.
 
Με τη παρούσα μας σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που οι παράνομες πράξεις σας δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στο πρόγραμμα και την ομαλή λειτουργία της ομάδας μας, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της υλικής και ηθικής ζημίας που θα υποστεί η ομάδα μας από τις παράνομες αυτές πράξεις σας.
Όσον αφορά την σύναψη νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ μας, που αναφέρετε στο έγγραφό σας, σας γνωρίζουμε, ότι όπως σας έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη, δεν έχουμε καμία αντίρρηση σ’ αυτό υπό την προϋπόθεση της από κοινού λύσης της υφιστάμενης από 16-11-2009 σύμβασης και την τακτοποίηση των μεταξύ μας οικονομικών εκκρεμοτήτων.
 
 Για την Α.Π.Ο. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Π.Α.Ε.
Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος
 Λουκάς Νίκαινας
από http://stereasports.com/