Προς επίλυση το θέμα της έξωσης τετραμελούς οικογένειας από τράπεζα

Κοινοποίηση στα Social Media

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι βρίσκει η περιπέτεια της οικογένειας Καρλή στη Λιβαδειά αφού η τράπεζα που της πήρε το σπίτι για χρέη στεγαστικού δανείου αφήνοντας στο δρόμο την άνεργη μητέρα, τον νεφροπαθή πατέρα ένα ανήλικο παιδί και ένα που σπουδάζει έδειξε διάθεση εξεύρεσης λύσης ( https://viotianet.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/?p=24873 ).

Όπως σημειώνει η Παναγιώτα Καρλή σε πρώτη φάση αφού κατατέθηκαν κάποια χρήματα έναντι των οφειλών θα υπογραφεί με την τράπεζα συμφωνητικό ενοικίασης για ένα διάστημα του σπιτιού και στη συνέχεια θα κατατεθεί αίτημα επαναγοράς.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα δεν πρέπει να φοβόνται και να σκύβουν το κεφάλι αλλά να γνωστοποιούν το θέμα, να ζητούν βοήθεια από φορείς και να αγωνίζονται για το δίκιο τους

Η κ Καρλή μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους δικηγόρους της που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, το Άρη Ρούσσαρη και τον Νίκο Πατσάρα, το ΠΑΜΕ και τον Γιώργο Πελέκη που στάθηκαν στο πλευρό της καθώς επίσης το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και τον πρόεδρό του και βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά για τις καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεις του.

stahtas2Να σημειωθεί επίσης ότι για τα συγκεκριμένο θέμα ο κ. Σταθάς κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών με θέμα την «απάνθρωπη και αντισυνταγματική» συμπεριφορά της τράπεζας για ενοίκια της τάξης τω 2.000 ευρώ.

«Η Τράπεζα προέβη σε έξωση της οικογένειας από την κατοικία καθώς αδυνατούσε να καταβάλλει, λόγω ανεργίας και ασθένειας, το μίσθωμα που είχε επιβάλλει η ιδιοκτήτρια τράπεζα του ακινήτου τους. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη κατοικία, την οποία η οικογένεια είχε αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο του ΟΕΚ και λόγω τραγικών συγκυριών έχασε το 2009 σε πλειστηριασμό», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο Γ. Σταθάς  και τονίζει ότι «Η τράπεζα αρνήθηκε ακόμη και το αίτημα της οικογένειας, που κατατέθηκε μέσω εγγράφου του πληρεξούσιου δικηγόρου της, να καταβάλλει τα ενοίκια που οφείλει και να παραμείνει στο σπίτι μέχρι τα τέλη του 2014 όπου και λήγει το μίσθωμα της γκαρσονιέρας που αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο».

Και καταλήγει: «Η Τράπεζα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, το απάνθρωπο, δρώντας αντισυνταγματικά δεδομένου ότι δεν είχε προβεί στη παραμικρή προειδοποίηση προς τους ενοικιαστές. Αντίθετα, «μπούκαρε» στο σπίτι της οικογένειας το πρωί της 30ης Ιουλίου 2014 , έλεγξε τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας, χωρίς την παρουσία Εισαγγελέα, παραβιάζοντας το οικογενειακό άσυλο και τρομοκρατώντας το ανήλικο παιδί που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σπίτι και εκλιπαρούσε για βοήθεια τους γείτονες και τους περαστικούς».

Τέλος ερωτά τους κυρίους υπουργούς σε ποιες άμεσες νομοθετικές ενέργειες θα προβούν ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα αναλγησίας και ασυδοσίας των Τραπεζών προς ανήμπορους συμπολίτες μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και σε ποιες  άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στη τράπεζα.