Εξαρθρώθηκε η σπείρα αλλοδαπών που ενέχεται σε ανθρωποκτονία και ληστείες, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθη και το τρίτο μέλος της σπείρας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε ανθρωποκτονία και ληστείες, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας

Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Πακιστάν, φερόμενου και ως «αρχηγικού» μέλους της σπείρας, η σύλληψη του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στη Λιβαδειά, κατόπιν σχετικού Eντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών

Υπενθυμίζεται ότι δύο (2) ακόμη ομοεθνείς συνεργοί του, μέλη της σπείρας, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο

Όπως προέκυψε τότε, τα μέλη της σπείρας ενέχονταν, μεταξύ άλλων, στην ανθρωποκτονία 66χρονου ημεδαπού τον Απρίλιο του 2013 μετά από διάπραξη ληστείας, καθώς επίσης και στο σοβαρό τραυματισμό 95χρονου ημεδαπού τον Φεβρουάριο του 2013

Συνελήφθη, χθες (02-08-2014) μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, το τρίτο μέλος της σπείρας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε ανθρωποκτονία, ληστείες και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας.

Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Πακιστάν, φερόμενου και ως «αρχηγικού» μέλους της σπείρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε σχετικό Ένταλμα σύλληψης, από 13-02-2014, του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Θηβών.

Υπενθυμίζεται ότι δύο (2) ακόμη ομοεθνείς συνεργοί του, ηλικίας 34 και 25 ετών αντίστοιχα, μέλη της σπείρας, είχαν συλληφθεί την 14-02-2014, κατόπιν επίσης σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών (σχετικό το από 15-02-2014 Δελτίο Τύπου μας).

Σημειώνεται ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται:

  • Στην ανθρωποκτονία 66χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 21-22/04-2013, εντός της οικίας του, μετά από διάπραξη ληστείας.
  • Σε ληστεία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 12-04-2013, εντός της οικίας του.
  • Στο σοβαρό τραυματισμό 95χρονου ημεδαπού, ο οποίος διαπράχθηκε την 24-02-2013, έξωθεν της οικίας του, με αποτέλεσμα να διακομισθεί και νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.

Γίνεται μνεία ότι ο 26χρονος είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και κατά το παρελθόν και μάλιστα είχε συλληφθεί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αδίκημα για το οποίο αρχικά προφυλακίσθηκε το 2011 για έντεκα (11) μήνες και στη συνέχεια του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, οι οποίοι παραμένουν ως σήμερα σε ισχύ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.