Εφεδρικό σύστημα ύδρευσης δημιουργεί ο δήμος Αλιάρτου

Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και να τεθεί σε λειτουργία η νέα δεξαμενή ύδρευση του δήμου Αλιάρτου που βρίσκεται στο Μαλάκι.

Το έργο το κατασκευάζει ο δήμος και ήταν σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη πρόκειται για μια αναγκαία παρέμβαση αφού η περoηγούμενη δεξαμενή ήταν από τη δεκαετία του 60 και είχε υποστεί μεγάλες φθορές.

«Η παλιά δεξαμενή παρουσιάζει ρωγμές και πολλά ακόμα προβλήματα. Δεν μπορούσε να επισκευαστεί, είναι η μοναδική δεξαμενή που υδροδοτεί σήμερα το δήμο και έτσι αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στην κατασκευή νέας δεξαμενής με σύγχρονες προδιαγραφές που καλύπτει τις ανάγκες της Αλιάρτου ενώ παράλληλα θα επισκευαστεί και η παλιά», σημείωσε σε δηλώσεις του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο κ. Ντασιώτης και συμπλήρωσε: «Τις επόμενες ημέρες τελειώνει ο διαγωνισμός υδραυλικού υλικού θα τοποθετηθεί και μέσα στον Αύγουστο το έργο θα παραδοθεί για χρήση».

Ο δήμαρχος θεωρεί το έργο σημαντικό δεδομένου οτι η πόλη αναπτύσσεται και οι ανάγκες σε πόσιμο νερό αυξάνονται.

Με τη δεύτερη δεξαμενή η Αλίαρτος θα διαθέτει πλέον και εφεδρικό σύστημα ύδρευσης για την επαρκή κάλυψη των αναγκών σε περίπτωση ζημιάς η αυξημένης ζήτησης.

Παράλληλα ο δήμος προχωρά σε παρεμβάσεις και στη γεώτρη.

«Υπάρχει επάρκεια νερού υπάρχει γεώτρηση ύδρευσης ωστόσο προχωράμε  και σε άλλη μια σημαντική παρέμβαση με την σύνδεση και μιας δεύτερης γεώτρηση ώστε να υπάρχει εφεδρεία. Μέχρι σήμερα ότι η Αλιάρτος είχε μια δεξαμενή και μια γεώτρηση, αν συνέβαινε οτιδήποτε θα έμενε όλη η πόλη χωρίς νερό. Τώρα με τις παρεμβάσεις που κάνουμε δημιουργούμε και ένα εφεδρικό σύστημα για κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί», κατέληξε ο κ. Ντασιώτης.