Χθες το απόγευμα ξεκίνησε στον Ορχομενό η έρευνα της ” ΕΜΕΝΟ”

Κοινοποίηση στα Social Media

Χθες το απόγευμα ξεκινά η έρευνα  υγείας της  ΕΜΕΝΟ από την κυρία ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΟΛΙΚΟΥ.

Σας υπενθυμίζουμε παρακάτω τις λεπτομέρειες που αφορούν την  συγκεκριμένη έρευνα .
Η κ. Α Βολικού θα επισκεφτεί συγκεκριμένα σημεία και σπίτια της πόλης μας κι από εκεί θα επιλέξει συγκεκριμένα άτομα για την Επιδημιολογική   αυτή μέλέτη .
Τα άτομα αυτά εφόσον το θελήσουν θα απαντήσουν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και παράλληλα θα γίνουν σε αυτά μικροβιολογικές και άλλες ιατρικές εξετάσεις..Θα κάνουν  έτσι έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής τους υγείας, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση και θα λάβουν σημαντικές πληροφορίες και εξατομικευμένες συμβουλές.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Από κάθε νοικοκυριό θα επιλεγεί τυχαία ένα μέλος του άνω των 18 ετών

Η ΕΜΕΝΟ συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεξάγεται με τη συνεργασία όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σκοπός της είναι να μελετήσει τα χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα, όπως αναπνευστικά και καρδιαγγειακά, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία. Θα συλλεχθούν, επίσης, στοιχεία για την ευεξία, τη λήψη φαρμάκων, τα μέτρα πρόληψης και τη χρήση υπηρεσιών υγείας. Η Hprolipsis συντονίζεται, επίσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεξάγεται σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS». Σκοπός της είναι η συλλογή έγκυρων δεδομένων για τη συχνότητα, τους παράγοντες κινδύνου και τις στάσεις και γνώσεις για τις ηπατίτιδες B και C και τον HIV στο γενικό ενήλικο πληθυσμό καθώς και σε ευάλωτους πληθυσμούς η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πληθυσμών στόχων, ο εμβολιασμός των επίνοσων ατόμων και ευάλωτων πληθυσμών και η ατομική συμβουλευτική οροθετικών ατόμων και η διασύνδεσή τους με το δημόσιο σύστημα παροχής υγείας. Οι μελέτες χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς πόρους.
Στο πλαίσιο αυτών των μελετών, η κα Αντιγόνη Βολικού θα σας επισκεφτεί για να συλλέξει δεδομένα που αφορούν την υγεία σας μέσω ενός ερωτηματολογίου. Κατόπιν συγκατάθεσης σας, θα πραγματοποιηθεί από ιατρό συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καταμέτρηση ύψους, βάρους, περιφέρειας μέσης, αρτηριακής πίεσης, έλεγχος καρδιακής αρρυθμίας και θα ληφθεί δείγμα αίματος στο οποίο θα γίνει βιοχημικός έλεγχος και συγκεκριμένα θα μετρηθούν ολική χοληστερόλη, η HDL (καλή χοληστερίνη), η LDL (κακή χοληστερίνη), η γλυκόζη (σάκχαρο), τα τριγλυκερίδια, οι τρανσαμινάσες και, σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, θα γίνει καταμέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (διαβήτης). Οι εξετάσεις επίσης περιλαμβάνουν έλεγχο για δείκτες ηπατίτιδας Β και αντισώματα για την ηπατίτιδα C και τον ιό HIV/AIDS (ορολογικός έλεγχος). Θα κάνετε έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής σας υγείας, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση και θα λάβετε σημαντικές πληροφορίες και εξατομικευμένες συμβουλές.

Οι μελέτες αυτές είναι σημαντικές για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα. Η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων αυτών των ερευνών βασίζεται στους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή σας και κάθε πληροφορία που σας αφορά, θα συλλεχθεί και θα αναλυθεί αυστηρά εμπιστευτικά. Σε καμία από τις δημοσιεύσεις που αφορούν στις συγκεκριμένες μελέτες δεν θα χρησιμοποιηθούν προσωπικά δεδομένα.
Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο  τηλ. 2261351110
2261351101

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας στην διεξαγωγή αυτής της μελέτης

Η συνεργασία σας είναι πολύτιμη

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος
Βούλα Καράλη