Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών ουσιών

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατασχέθηκαν -291- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και πλήθος συσκευασιών για την τοποθέτηση και πώληση των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές (26-07-2014) το απόγευμα στη Θήβα, δύο (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 43χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 37χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και εντάσσεται στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών που καταβάλλονται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση την οικία όπου διαμένουν οι δύο αλλοδαποί στη Θήβα και προχθές το απόγευμα τους ακινητοποίησαν την ώρα που εξέρχονταν από αυτή.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε ακολούθως στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (291) γραμμαρίων και
  • πλήθος πανομοιότυπων νάιλον συσκευασιών για την τοποθέτηση και πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί προμηθεύονταν, κατείχαν κρυμμένες εντός της οικίας τους και διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, σε χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσε απόφαση επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (29-07-2014) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.