1ο Βραβείο στη μαθητική κινηματογραφική ομάδα «Μικροί Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς»

Κοινοποίηση στα Social Media

Πρώτο Βραβείο στη μαθητική κινηματογραφική ομάδα «Μικροί Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς» του 3ου και του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς από τη 12η Κάμερα Ζιζάνιο.

Η μαθητική κινηματογραφική ομάδα «Μικροί Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς» του δικτύου των 2 σχολείων 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς και 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, που λειτούργησε ως εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα κατά τα σχολικά έτη 2010-2011 και 2011-2012, έλαβε το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία Β’ 13-16 ετών του Ελληνικού τμήματος, μεταξύ 72 συμμετοχών από Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, στη 12η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Κάμερα Ζιζάνιο» στον Πύργο Ηλείας, με την ταινία τους μικρού μήκους 2011-2012 «Η Ζωή Δεν Γυρίζει Πίσω».

Η ταινία έχει θέμα τα ναρκωτικά και δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων 2011-2012 και παράλληλα και με άλλες κινηματογραφικές δημιουργίες και δραστηριότητες της ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Για τη δημιουργία της ταινίας πραγματοποιήθηκε από τα ίδια τα παιδιά ολόκληρη η σειρά εργασιών που χρειάζεται για τη δημιουργία μιας ταινίας και την οποία είχαν διδαχτεί κατά τη διάρκεια των 2 σχολικών ετών που λειτούργησε το πρόγραμμα: ανεύρεση ιδέας, συγγραφή σεναρίου, κατανομή ρόλων (κάστινγκ), κατανομή υπεθυνοτήτων συνεργείου γυρισμάτων, κατάστρωση λεπτομερούς σχεδιασμού γυρισμάτων (story board), πραγματοποίηση γυρισμάτων, εργασία μοντάζ και μουσική επένδυση της ταινίας.

Για την ταινία εργάστηκαν οι παρακάτω μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κωνσταντίνα Αποστόλου, Κωνσταντίνα Γέρου, Χρύσα Δημοπούλου, Τόνια Καντά, Επαμεινώνδας Λουκάς, Βίκυ Λιάκου Έλενα Μανούσκου, Τόνια Ντάνου, Δημήτρης Σαμουήλ και του 4ου Γυμνασίου Ιωάννα Γερούλια, Κωνσταντία Διαμαντοπούλου, Νίκος Κολιούκος, Νεφέλη Κολιούκου, Ελένη Μπάδρα, Θάλεια Μπάδρα, Σύλβια Μοσκέρα, Έφη Μπεχλιβανοπούλου, Αναστασία Μπογδάνου.

Υπεύθυνη προγράμματος για λογαριασμό του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς ήταν η εκπαιδευτικός Αγγέλα Καρατράντου, υπεύθυνος για λογαριασμό του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς ήταν ο εκπαιδευτικός Ξενοφών Στριμπής και γενική υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός Βασιλική Ταβλά της Δ.Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας.

Η ταινία μικρού μήκους «Η Ζωή Δεν Γυρίζει Πίσω» των «Μικρών Κινηματογραφιστών Λιβαδειάς» προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου 2012 στην κοινή σχολική εκδήλωση που πραγματοποίησε η ομάδα στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά.

Η ομάδα διατηρεί ιστολόγιο στη διεύθυνση: http://mkl-yfml.gr

Η ιστοσελίδα του φεστιβάλ είναι στη διεύθυνση: http://camerazizanio.net