Γ. Κατσιμπάρδης: Να μπει η εταιρία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» στα προγράμματα της COMMISSION για τη Νεολαία, τον Πολιτισμό και τα Αναβολικά

Κοινοποίηση στα Social Media

Κίνηση υψηλών στόχων έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Κατσιμπάρδης, για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας αστικού τύπου, ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, της οποίας έχει εκλεγεί πρόεδρος.

Συγκεκριμένα υπέβαλλε πρόταση σε σχετική προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus, που έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, ανάμεσα σε φορείς από 6 χώρες, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, και τη Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Λιθουανία και τη Μεγάλη Βρετανία (ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ), που θα συμπεριλάβει Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, UniversityofNice, UniversityofCopenhagen, UniversityofPescara, SportsLithuanianUniversity, και UniversityofBirmingham), Αθλητικές Ομοσπονδίες (Εθνικές Ομοσπονδίες Στίβου – από την Ελλάδα προτάθηκε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ – της Γαλλίας, της Δανίας, της Ιταλίας και της Λιθουανίας, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, EuropeanAthleticsAssociation), και κυρίως Οργανώσεις για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (Εθνικές Οργανώσεις της Δανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και από την Ελλάδα της εταιρείας μας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨).

            Στα πλαίσια του Προγράμματος το δίκτυο θα αναπτύξει, θα εφαρμόσει και θα αξιολογήσει ένα πακέτο παρεμβάσεων για την πρόληψη του ντόπινγκ σε νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του Στίβου.

Όμως ο κύριος Κατσιμπάρδης δεν περιορίστηκε μόνο στην παραπάνω ενέργεια, η οποία από τη φύση της είναι υψηλών προσδοκιών. Προσέφυγε και στην Παγκόσμια Οργάνωση Αντιντόπινγκ (WorldAntiDopingAgencyWADA). Η WADAέχει κατανοήσει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη έρευνας και εφαρμογών για την πρόληψη του ντόπινγκ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Η πρόταση που υποβλήθηκε σ’ αυτήν την προκήρυξη, αφορά τη συνεργασία Πανεπιστημίων από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες: της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας και της Ελλάδας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με δύο Οργανώσεις υψηλού επιπέδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκείνης της AntiDoringτης Δανίας και την εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ της χώρας μας.

Ο ρόλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ σε αυτές τις υψηλών προδιαγραφών δράσεις θα είναι πολύτιμος. Αρχικά, θα βοηθήσει – με βάση την εμπειρία των ανθρώπων της που είναι εξειδικευμένοι στα θέματα ντόπινγκ – στην ανάπτυξη των παρεμβάσεων, ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ των ¨Προγραμμάτων¨ που θα εφαρμοστούν στους νεαρούς αθλητές. Επιπλέον η εταιρεία Α.ΧΩ.Α θα συμμετέχει, μέσα από τις δομές της και με την εμβέλεια που έχει, στη διάχυση αποτελεσμάτων και των περεταίρω ενίσχυση των δράσεών της όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά και τις προαναφερόμενες χώρες της Ευρώπης αλλά και τα Πανεπιστήμιά τους.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΔΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ¨ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ¨ ΩΣ ΜΙΑ ¨ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΕΥΩΔΟΘΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.