Εδώ και τώρα, τερματισμός της αιματοχυσίας στη Γάζα

Κοινοποίηση στα Social Media

Αποστροφή και αποτροπιασμό προκαλούν για άλλη μια φορά στον κόσμο τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα, εγκλήματα που τελούνται υπό την ανοχή και την υποκριτική σιωπή των «ιεροκηρύκων» του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε Ευρώπη και Αμερική.

Μια υπέρτερη, αφηνιασμένη πολεμική μηχανή εκτονώνει την κτηνώδη δύναμή της μέσα σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, σε στενούς δρόμους και ανυπεράσπιστους άμαχους, στοχεύοντας και ισοπεδώνοντας αδιάκριτα ό,τι βρεθεί στον δρόμο της: σπίτια, παιδιά, σχολεία, νοσοκομεία.

Τουλάχιστον 600 Παλαιστίνιοι νεκροί – στην πλειοψηφία τους άμαχοι γυναίκες και πολλά παιδιά – περίπου 4.000 τραυματίες και 100.000 εκτοπισμένοι, είναι ο απολογισμός της φρίκης.

Όμως η πολιορκημένη Γάζα, παρά την ακατάσχετη αιμορραγία των ανοιχτών πληγών της, κρατά ψηλά τη σημαία της αντίστασης. Κρατά αλύγιστη τη θέληση του παλαιστινιακού λαού για την εκπλήρωση του εθνικού πεπρωμένου του, τη θεμελίωση της ανεξάρτητης, κυρίαρχης πατρίδας στα σύνορα του 1967 και γίνεται η προμετωπίδα του διαχρονικού αγώνα για την υπεράσπιση και τον σεβασμό της πιο θεμελιώδους αξίας: της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των κινημάτων και των αγωνιστών σε όλο τον κόσμο κι εκφράζει έμπρακτα τον αποτροπιασμό του για τη θηριωδία του Ισραηλινού στρατού και την αλληλεγγύη του προς τον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του.

Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, μακριά από πολιτικές ίσων αποστάσεων, να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα σε ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η φονική επιδρομή κατά αμάχων, η πολιορκία της Γάζας, ο εποικισμός και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι.