Ε.Κ. Θήβας: Στραγγαλίζουν την οικονομική αυτοδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος

Κοινοποίηση στα Social Media

Η  Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού  Εργασίας, υπακούοντας τυφλά στα σχέδια της Τρόικας , του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, επιχειρεί να ανατρέψει τις ελάχιστες δημοκρατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η ύπαρξη συνδικαλιστικής συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων είναι στο  στόχαστρο. Για την κυβέρνηση πρέπει κάθε συλλογικότητα να διαλυθεί τώρα.

Σε  αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση  βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη τον Ν. 1264 και κατ’ επέκταση τα συνδικάτα.

Αυτοί που κυβερνούν, εκφράζοντας το 25% του ελληνικού λαού, αυτοί που καθημερινά καταρρακώνουν το σύνταγμα και απολυταρχικά εφαρμόζουν τις εντολές των αφεντικών τους, να επικαλούνται δημοκρατικοφάνεια,  καταργούν το δικαίωμα στην απεργία, αφού απαιτούν για λήψη απόφασης το 50% +1 των εργαζομένων – μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία, και συνέδριο στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις!!

Δίνουν, ταυτόχρονα, το δικαίωμα της ανταπεργίας (Lockout) στους εργοδότες, ώστε να ισχυροποιήσουν τη δύναμη εκβιασμού τους απέναντι στους εργαζόμενους και να μπορέσουν να ποδηγετήσουν κάθε αντίσταση.

Προγραμματίζουν την  νομιμοποίηση των ομαδικών  απολύσεων, που από χρόνια ζητά ο ΣΕΒ  και οι συνοδοιπόροι της Συγκυβέρνησης.

Στραγγαλίζουν την οικονομική αυτοδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος, έχοντας ήδη επωφεληθεί  τα αποθεματικά των οργανισμών εργατικής εστίας και εργατικής κατοικίας, και  τις εισφορές μας από το 2012 μέχρι σήμερα, όπου 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από αυτές πάνε στη μαύρη τρύπα και μόνο 25 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφουν;;;; στους εργαζόμενους ως παροχές.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι σας καλούμε να είμαστε σε επαγρύπνηση δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά εντολή των εντολοδόχων της

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.  Σ.