Με μεγάλη συμμετοχή το Χριστουγεννιάτικο Τσάι της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από την Εστία Μητέρας στην αίθουσα του Ιδρύματος «Γιαννάκη Μέγα» η καθιερωμένη εκδήλωση Χριστουγεννιάτικο Τσάι κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκε η ομιλία με θέμα «Φώς στο Ξέφωτο» από τη συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας Νατάσα Κεσμέτη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η χορωδία κυριών της Εστίας Μητέρας υπό τη διεύθυνση του Στέργιου Βαράκη τραγούδησε χριστουγεννιάτικα και πολλά άλλα τραγούδια.

«Είναι μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν τα μέλη και οι φίλοι μας σε μια πιο ζεστή εκδήλωση, να ξεχάσουμε για λίγο τις δυσκολίες της ζωής σε γιορτινή ατμόσφαιρα», είπε η πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία Τσιτσοπούλου αφού ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους είναι δίπλα στην Εστία και πρόσθεσε: «Είναι η μοναδική εκδήλωση του έτους στην οποία συγκεντρώνουμε και κάποια χρήματα για να καλύψουμε ανάγκες του γηροκομείου μας».

Η κρίση όπως φαίνεται έχει επηρεάσει την ζωή σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα ο εθελοντισμός και η προσφορά να είναι πλέον στοιχεία αναγκαία.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ο κόσμος όμως ευτυχώς μας βοηθάει όπως και οι προμηθευτές μας και ελπίζουμε όλοι να είναι κοντά μας και στο μέλλον. Τους έχουμε όλους ανάγκη λέει η κ. Τσιτσοπούλου.

«Δεν είναι μόνο οι αρχές που από εκεί πλέον έχουν σταματήσει οι όποιες επιχορηγήσει. Πρέπει από μόνοι μας κάτι να κάνουμε κάτι για να τα βγάλουμε πέρα. Έτσι βασιζόμαστε στους συμπολίτες μας που πιστεύουν σ΄ εμάς και μας βοηθάνε, στον κόσμο που βλέπει το δυσδιάστατο έργο, και τη λειτουργία του γηροκομείου που φιλοξενούμε 29 γιαγιές, οι οποίες δικαιούται μια αξιοπρεπή διαμονή», συμπληρώνει και καταλήγει: «Τα τροφεία αρκούν μόνο για την αμοιβή του προσωπικού που ανέρχεται σε 11 άτομα. Όλα τα άλλα έξοδα όπως η διατροφή και η θέρμανση βγαίνουν από την αγάπη του κόσμου».

Η επόμενη εκδήλωση της Εστίας Μητέρας έχει προγραμματιστεί για τι 13 Ιανουαρίου με την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος.