Συγκέντρωση και πορεία φορέων και πολιτών στη Λιβαδειά κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε συνέχεια των ενεργειών που έχουν δρομολογήσει ο δήμος Λεβαδέων και οι φορείς της ευρύτερης περιοχής την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την απαξίωση του νοσοκομείου και διεκδίκησης της αναβάθμισής του ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σε μια συγκέντρωση σαφώς καλύτερη από προηγούμενες αλλά όχι ικανοποιητική για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα η Λιβαδειά διεκδίκησε το δικαίωμα στην Υγεία.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ Γεώργιος, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου, ο σύλλογος εργαζομένων και γιατροί του νοσοκομείου Λιβαδειάς, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

«Πρέπει να μπει τέλος στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Υποβάθμιση που οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει οδηγήσει σε ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε μείωση των οικονομιών πόρων», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Αργύρης Σταματίου στο μήνυμα των διοργανωτών της κινητοποίησης προς τους συγκεντρωθέντες.

Και πρόσθεσε: «Αγωνιζόμαστε ώστε το νοσοκομείο Λιβαδειάς που αποτελεί την βασικότερη μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας να συνεχίσει το να επιτελεί την αποστολή του για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου προς όλους τους πολίτες.

Τόνισε δε ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί περίπου 150.000 πολίτες.

Την επαρχία της Λιβαδειάς και της γύρω περιοχής καθώς και περιοχές της Θήβας, της Λοκρίδας και της Φωκίδας.

«Η Λιβαδειά αντιστέκεται και απαιτεί την αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας», κατέληξε ο κ. Σταματίου.

n2

n3

n4

n5