Ο Γ. Καράμπελας για τις Κυριακές και τα καταστήματα, τα νοσοκομεία, τον Ο.Κ. και την Περιφέρεια

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατά του ανοίγματος σε όλες τις περιοχές της χώρας των καταστημάτων της Κυριακές, τάχθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα των νοσοκομείων, του Οργανισμού Κωπαΐδας και την ολοκλήρωση της θητείας της πρώτης αιρετής περιφερειακής αρχής.

«Εκτίμηση μου είναι ότι δεν θα επεκταθεί το μέτρο και αυτοί που είναι υπέρμαχοι, πρόθυμοι να ανοίξουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου σε όλη την επικράτεια και σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν ιδέα πως κινείται η αγορά, δεν  μπορεί να αυξηθεί ο τζίρος τους επειδή θα ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα τις Κυριακές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράμπελας και συμπλήρωσε: «Για να αυξηθεί ο τζίρος πρέπει να αυξηθεί το εισόδημα των καταναλωτών κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι όχι μόνο στάσιμο αλλά μειωμένο».

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι στην Λαμία, στην Λιβαδειά, στον Ορχομενό, στην Θήβα και στις άλλες όμορες πόλεις τις Περιφέρειάς μας δεν χρειάζεται να ανοίγουν την Κυριακή τα καταστήματα. Βέβαια στα Καμένα Βούρλα για παράδειγμα, το καλοκαίρι μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές, όπως και στην Αράχωβα τον χειμώνα»

Καταλήγοντας για το ίδιο θέμα είπε: «Πρωτεύων είναι να υπερασπιστούμε τον μικροεπιχειρηματία και να μην τον βάλουμε να ανταγωνιστεί τα μεγάλα κεφάλαια. Πρέπει ως βουλευτές να εκφράζουμε και την γνώμη και την άποψη των πολιτών μας».

Σε ότι αφορά το θέμα της Υγείας και των νοσοκομείων επεσήμανε ότι «σταμάτησαν να κατασπαταλώνται τα χρήματα» του έλληνα φορολογούμενου, μπαίνει τάξη στην συνταγογράφιση και γενικά όπως είπε «γίνεται προσπάθεια να μπεί μία σειρά και θα μπει η σειρά».

Σχετικά με την περίπτωση της Θήβας αφού σημείωσε ότι το νοσοκομείο χάνει πολλές χιλιάδες ευρώ επειδή δεν υπάρχει υπάλληλος να κόβει τα παραστατικά για τα εξέταστρα επεσήμανε: «Λείπουν γιατροί. Το Νοσοκομείο της Θήβας όπως και της Λιβαδειάς λειτουργεί με την υπερπροσπάθεια των γιατρών που δεν είναι αρκετοί για την στελέχωση των θέσεων. Δεν είναι πάρα πολλοί λίγοι, είναι λίγοι. Είναι καλύτερα όμως από πέρυσι».

Παράλληλα δεσμεύτηκε: «Θα γεμίσουμε τα Νοσοκομεία αυτά με γιατρούς. Σε πρώτη φάση οι βουλευτές του Νομού Βοιωτίας με την παρέμβαση μας θα κάνουμε τα Νοσοκομείο της Θήβας και της Λιβαδειάς να δουλεύουν όπως ήταν προ κρίσης και από εκεί και πέρα θα προσχωρήσουμε στην περαιτέρω στελέχωση του. Δεν θα κάνουμε σε κανένα την χάρη να κλείσουμε τα Νοσοκομεία για να δικαιωθούν ορισμένοι. Είναι πολιτική υπόσχεση. Ας έρθουν αυτοί που τώρα διαδηλώνουν να τα κλείσουν».

Για τον Οργανισμό Κωπαΐδας είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει πραγματικά όλοι οι αγρότες να προσέξουν διότι μπορεί και φέτος με τις διάφορες παρεμβάσεις που έγιναν η ΔΕΗ να έδωσε ρεύμα και η ΕΥΔΑΠ το νερό,  το πρόβλημα όμως παραμένει και επειδή από 1η Σεπτέμβρη την διαχείριση του Οργανισμού Κωπαΐδας να αναλαμβάνει η Περιφέρεια και γενικότερα οι Περιφέρειες έχουν μεγάλες οφειλές στην ΔΕΗ, δεν θα μπορούν να διαπραγματευτούν με τους ίδιους όρους. Δεν θα φταίει ο κ. Μπακογιάννης ή οποιοσδήποτε άλλος, θα φταίει ότι οι Περιφέρειες χρωστάνε πολλά λεφτά άρα δεν θα μπορούν να διαπραγματευτούν με την ΔΕΗ».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «θα πρέπει οι  παραγωγοί, τουλάχιστον οι αγρότες που παίρνουν τα οφέλη του νερού να πληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους» και συμπλήρωσε: «Αν πληρώνουν δεν θα χρειαστεί να υπάρχει κανένας ο οποίος «κατόπιν ενεργειών μου» βγάζει δελτία τύπου ή «κατόπιν παρεμβάσεων μου» να λύνει τα προβλήματα. Πρέπει οι αγρότες να πληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις , να είναι ταμειακώς εντάξει για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα»

Ακολούθως υποστήριξε ότι υπάρχει λύση γι΄ αυτό.

«Οι αγρότες –είπε- όταν θα συμπληρώνουν το ΟΣΔΕ για τις επιδοτήσεις να προσκομίζουν και ένα χαρτί που να λέει ότι είναι ταμειακώς εντάξει με τις υποχρεώσεις και έτσι θα σταματήσουμε διάφορους ευκαιριακούς τύπους, οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι το έλυσαν το πρόβλημα της Κωπαΐδας, το πρόβλημα του Οργανισμού Κωπαΐδας λύθηκε διότι βεβαιώθηκαν χρέη αγροτών στην εφορία. Όποιος θέλει να πανηγυρίζει του λέω από τώρα να βγάλει δελτίο Τύπου για τους δύο γιατρούς που θα έρθουν».

Τέλος με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της θητείας της πρώτης αιρετής Περιφέρειας δήλωσε: «Ήταν ένα καλό σχολείο, καλοί συνάδελφοι που με βοήθησαν πάρα πολύ και στην θητεία μου ως βουλευτής. Δεν υπήρχε αντιπαράθεση. Ήμουν από τους πρώτους που ξαφνιάστηκε όταν ο Κλέαρχος Περγαντάς αποφάσισε να μην πολιτευτεί στις  περιφερειακές εκλογές. Σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά, δεν λέω ότι θα είχε κερδίσει, αλλά θα ήταν διαφορετικά.  Εύχομαι στον κ. Περγαντά που πάντα τον έχω αντίπαλο, να είμαστε και πάλι αντίπαλοι, να εκλεγεί σε ένα καινούριο πόστο σαν αυτό που είμαι εγώ αυτήν την στιγμή, αλλά αυτή τη φορά να είναι αντιπολίτευση.